Gni kyllinglårene inn med riseddik, soya, salt og pepper. La de marinere i romtemperatur en times tid.
Skjær av skallet på appelsinene og skjær appelsinene i tynne skiver. Rens vårløken. Visp sammen appelsinjuice, honning, chilisaus, soyasaus, finhakket hvitløk og sitronsaft til sausen.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Stek kyllinglårene på skinnsiden til skinnet blir gyllent og helt sprøtt (ca. 10 minutter). Snu kyllingen og la de steke et par minutter på den andre siden. Hell sausen i pannen og la det det hele koke over middels høy varme til sausen har kokt inn til sirupslignende sausekonsistens. Rør til slutt inn smøret og juster smaken med salt og kvernet pepper hvis nødvendig.
Skjær vårløken i grove biter og stek vårløken raskt over høy varme til den blir gyllen og knapt mør (ca. 1 min). Legg vårløken og appelsinskivene sammen med kyllingen og dryss over hakket persille før servering.
Bon appetit!
Gni kyllinglårene inn med riseddik, soya, salt og pepper. La de marinere i romtemperatur en times tid.
Skjær av skallet på appelsinene og skjær appelsinene i tynne skiver. Rens vårløken. Visp sammen appelsinjuice, honning, chilisaus, soyasaus, finhakket hvitløk og sitronsaft til sausen.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Stek kyllinglårene på skinnsiden til skinnet blir gyllent og helt sprøtt (ca. 10 minutter). Snu kyllingen og la de steke et par minutter på den andre siden. Hell sausen i pannen og la det det hele koke over middels høy varme til sausen har kokt inn til sirupslignende sausekonsistens. Rør til slutt inn smøret og juster smaken med salt og kvernet pepper hvis nødvendig.
Skjær vårløken i grove biter og stek vårløken raskt over høy varme til den blir gyllen og knapt mør (ca. 1 min). Legg vårløken og appelsinskivene sammen med kyllingen og dryss over hakket persille før servering.