Kyllingkjøttboller med ingefær og hoisinsaus
45 min
Den utrolig smakfulle treenigheten chili, hvitløk og ingefær svikter aldri.
Server de saftige, asiatiskinspirerte kyllingbollene med nudler og stekte grønnsaker.
1776 har lagret denne
Den utrolig smakfulle treenigheten chili, hvitløk og ingefær svikter aldri.
Server de saftige, asiatiskinspirerte kyllingbollene med nudler og stekte grønnsaker.
1776 har lagret denne
4
porsjoner
Kyllingkjøttboller
- 800 g kyllingkjøttdeig
- 40 g loffsmuler, Eller 2 ss potetmel
- 1 stk egg, Stort
- 3 ss soyasaus
- 2 ts sesamolje
- 2 ss ingefær, Frisk
- 2 fedd hvitløk
- 2 stykker vårløk
- 2 ss sesamfrø, Gjerne blonde og sorte
- salt og kvernet pepper
- olje, Til steking
- 3 ss hoisin saus
Til servering
- 250 g nudler, Kokte, gjerne fullkorn
- 1 stk brokkoli
- 4 stykker vårløk
- 2 stykker pak choy, Mini boc choy
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss østerssaus
- koriander, Frisk
Unngå at skjermen går i dvale
Kyllingkjøttboller
- 800 g kyllingkjøttdeig
- 40 g loffsmuler, Eller 2 ss potetmel
- 1 stk egg, Stort
- 3 ss soyasaus
- 2 ts sesamolje
- 2 ss ingefær, Frisk
- 2 fedd hvitløk
- 2 stykker vårløk
- 2 ss sesamfrø, Gjerne blonde og sorte
- salt og kvernet pepper
- olje, Til steking
- 3 ss hoisin saus
Til servering
- 250 g nudler, Kokte, gjerne fullkorn
- 1 stk brokkoli
- 4 stykker vårløk
- 2 stykker pak choy, Mini boc choy
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss østerssaus
- koriander, Frisk
Bland kyllingkjøttdeig, loffsmuler, egg, soyasaus, sesamolje, ingefær, finhakket eller revet hvitløk, finsnittet vårløk og sesamfrø i en bolle.
Krydre med en god klype salt og kvernet pepper og bland alt godt sammen til en farse.
Trill farsen til valnøtt-store boller.
Varm en stor stekepanne med litt olje, og stek bollene over middels høy varme til de er gjennomstekte og pent gylne.
Trekk pannen til side så lenge.
Rens og del brokkolien i små buketter (husk å bruke stilken, den kan skrelles og skjæres i skiver).
Rens og del vårløken i grove biter.
Rens og del pak choy eller bok choy i kløfter.
Finhakk eller skjær hvitløken i tynne skiver.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Tilsett brokkoli og stek brokkolien på høy varme under omrøring i ca. 2 minutter
Tilsett vårløk, bok choy og hvitløk. Stek videre under omrøring i ca. 1 minutt.
Trekk panne til side, tilsett østerssaus, og eventuelt en liten skvett med vann, og bland godt
Varm bollene opp igjen rett før servering. Tilsett hoisinsausen og vend på bollene slik at alle har fått en glinsende overflate
Server kyllingbollene med kokte nudler og de stekte grønnsakene. Dryss til slutt over hakket koriander og sesamfrø hvis ønskelig.

Bon appetit!
Bland kyllingkjøttdeig, loffsmuler, egg, soyasaus, sesamolje, ingefær, finhakket eller revet hvitløk, finsnittet vårløk og sesamfrø i en bolle.
Krydre med en god klype salt og kvernet pepper og bland alt godt sammen til en farse.
Trill farsen til valnøtt-store boller.
Varm en stor stekepanne med litt olje, og stek bollene over middels høy varme til de er gjennomstekte og pent gylne.
Trekk pannen til side så lenge.
Rens og del brokkolien i små buketter (husk å bruke stilken, den kan skrelles og skjæres i skiver).
Rens og del vårløken i grove biter.
Rens og del pak choy eller bok choy i kløfter.
Finhakk eller skjær hvitløken i tynne skiver.
Varm en stor stekepanne med litt olje. Tilsett brokkoli og stek brokkolien på høy varme under omrøring i ca. 2 minutter
Tilsett vårløk, bok choy og hvitløk. Stek videre under omrøring i ca. 1 minutt.
Trekk panne til side, tilsett østerssaus, og eventuelt en liten skvett med vann, og bland godt
Varm bollene opp igjen rett før servering. Tilsett hoisinsausen og vend på bollene slik at alle har fått en glinsende overflate
Server kyllingbollene med kokte nudler og de stekte grønnsakene. Dryss til slutt over hakket koriander og sesamfrø hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter: