And med rød karri
Hva med å imponere med noe thai-inspirert neste gang du skal ha middagsselskap? Prøv deg på andebryst med rød karri. Den kan gjerne serveres med sauterte bok choy som grønnsakstilbehør.
– Jeg er veldig glad i karrisauser fra Thailand, og synes de røde variantene er fantastiske i kombinasjon med and. Denne retten lages med lårene som trenger litt koketid. Og så løftes retten med rosastekt andebryst, noe som gjør det hele litt mer feststemt, skriver Ole Martin Alfsen i kokeboken «Vennemiddag».
OBS! Chilien kan variere i styrke, så om du får fra et virkelig sterkt parti, juster med mer krydder i forhold til chilimengden.
Hva med å imponere med noe thai-inspirert neste gang du skal ha middagsselskap? Prøv deg på andebryst med rød karri. Den kan gjerne serveres med sauterte bok choy som grønnsakstilbehør.
– Jeg er veldig glad i karrisauser fra Thailand, og synes de røde variantene er fantastiske i kombinasjon med and. Denne retten lages med lårene som trenger litt koketid. Og så løftes retten med rosastekt andebryst, noe som gjør det hele litt mer feststemt, skriver Ole Martin Alfsen i kokeboken «Vennemiddag».
OBS! Chilien kan variere i styrke, så om du får fra et virkelig sterkt parti, juster med mer krydder i forhold til chilimengden.
Ingredienser
- 2 stk andelår
- 2 stk andebryst
- 4 ss rapsolje
- 50 g karripasta, rød
- 8 dl kokosmelk
- 1 stk løk, i smale båter
- 200 g sjampinjong, delt i fire
- 200 g grønne bønner, renset og delt i 2 cm staver
- 3 stk kaffirlimeblader
- 2 stk rød chili, i skiver, kan sløyfes
- 2 ss ingefær, finstrimlet
- 50 g basilikum, søt, grovhakket
- 2.5 ss fiskesaus
- 2.3 ss limesaft
- salt og kvernet pepper
- 2 ss honning
- 2 ss limesaft, og litt revet skall
Ris
- 250 g jasminris
- 3.5 dl vann
- salt
Slik gjør du:
- 2 stk andelår
- 2 stk andebryst
- 4 ss rapsolje
- 50 g karripasta, rød
- 8 dl kokosmelk
- 1 stk løk, i smale båter
- 200 g sjampinjong, delt i fire
- 200 g grønne bønner, renset og delt i 2 cm staver
- 3 stk kaffirlimeblader
- 2 stk rød chili, i skiver, kan sløyfes
- 2 ss ingefær, finstrimlet
- 50 g basilikum, søt, grovhakket
- 2.5 ss fiskesaus
- 2.3 ss limesaft
- salt og kvernet pepper
- 2 ss honning
- 2 ss limesaft, og litt revet skall
Ris
- 250 g jasminris
- 3.5 dl vann
- salt
