Pannestekt kyllingbryst med brokkoli og hvitvinssjy
Koker du for eksempel kraft på en hel kylling, kan du spare kyllingbrystene til en god middag.
Her har de stekte kyllingbrystene fått følge av brokkoli som kan lages på fire måter, samt en deilig hvitvinssjy.
Tips: Sausen kan smakes til videre med hva du måtte ønske av urter eller andre ingredienser. Du kan for eksempel lage en kremete variant med sopp.
Oppskrift av: Kristian Rønnestad, kokk og matfaglig rådgiver hos Kulinarisk Akademi i Oslo. Foto: Eivind Griffith Brænde
Koker du for eksempel kraft på en hel kylling, kan du spare kyllingbrystene til en god middag.
Her har de stekte kyllingbrystene fått følge av brokkoli som kan lages på fire måter, samt en deilig hvitvinssjy.
Tips: Sausen kan smakes til videre med hva du måtte ønske av urter eller andre ingredienser. Du kan for eksempel lage en kremete variant med sopp.
Oppskrift av: Kristian Rønnestad, kokk og matfaglig rådgiver hos Kulinarisk Akademi i Oslo. Foto: Eivind Griffith Brænde
- 2 stk kyllingbryst
- 1 l vann, kaldt
- 40 g sukker
- 60 g salt
- 2 ss smør
- 2 fedd hvitløk
- 5 stilker timiankvister
- solsikkeolje
- pepper
- sitron
Brokkoli på fire måter
- 2 stk brokkoli
- 3 dl fløte
Hvitvinssjy
- 2 stk sjalottløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk
- 1 stk laurbærblad
- 1 dl hvitvin
- 2 dl kyllingkraft, ferdigredusert
- 1 ss smør
- solsikkeolje, til steking
- salt og kvernet pepper
- sitron
- 2 stk kyllingbryst
- 1 l vann, kaldt
- 40 g sukker
- 60 g salt
- 2 ss smør
- 2 fedd hvitløk
- 5 stilker timiankvister
- solsikkeolje
- pepper
- sitron
Brokkoli på fire måter
- 2 stk brokkoli
- 3 dl fløte
Hvitvinssjy
- 2 stk sjalottløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk
- 1 stk laurbærblad
- 1 dl hvitvin
- 2 dl kyllingkraft, ferdigredusert
- 1 ss smør
- solsikkeolje, til steking
- salt og kvernet pepper
- sitron
For å få skinnet skikkelig sprøtt, er det lurt å IKKE øse smør over skinnet. Press litt sitron i smøret mot slutten.
Tilsett kyllingkraft og la det koke sammen i 5 minutter. Trekk kjelen av platen og rør inn smøret. Smak til med salt, pepper og sitron.

Bon appetit!
For å få skinnet skikkelig sprøtt, er det lurt å IKKE øse smør over skinnet. Press litt sitron i smøret mot slutten.
Tilsett kyllingkraft og la det koke sammen i 5 minutter. Trekk kjelen av platen og rør inn smøret. Smak til med salt, pepper og sitron.