Marinerte kyllinglår med sataysaus og mangosalat
Krydrede, marinerte kyllinglår med sataysaus og mangosalat er en fritolkning av kylling satay, men med hele lår og uten pinner. Smakene er der fremdeles, og det er skikkelig godt med hjemmelaget peanøttsaus. Tamarindsaus kan erstattes med saften av 1 stor lime.
Dette blir en ganske stor porsjon sataysaus. Rester av saus kan du oppbevare i kjøleskapet, for så å varme den forsiktig opp med en skvett vann ved første og beste anledning.
Krydrede, marinerte kyllinglår med sataysaus og mangosalat er en fritolkning av kylling satay, men med hele lår og uten pinner. Smakene er der fremdeles, og det er skikkelig godt med hjemmelaget peanøttsaus. Tamarindsaus kan erstattes med saften av 1 stor lime.
Dette blir en ganske stor porsjon sataysaus. Rester av saus kan du oppbevare i kjøleskapet, for så å varme den forsiktig opp med en skvett vann ved første og beste anledning.
- 4 stykker kyllinglår, store, evt flere hvis de er små
- olje, nøytral
Til servering
- agurk
- sprøstekt løk
Kryddermarinade
- 1 stk sitrongress
- 1 stk sjalottløk
- 2 ts sukker
- 1 ts korianderfrø, knuste
- 1 ts fennikelfrø, knuste
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 2 ts fiskesaus
Sataysaus
- 2 stykker sitrongress
- 2 stykker sjalottløk
- 2 stykker hvitløksfedd
- 1 stk rød chili
- 50 g ingefær, renset
- 1 klype kanel
- 1 ts fennikelfrø, knuste
- 1 ts spisskummen, knust
- 1 ts gurkemeie
- 2 ss tamarindsaus, tamarindpasta blandes med vann
- 2.5 dl kokosmelk
- 2 ss palmesukker, eller brunt sukker
- 1 ss søt soyasaus
- 200 g peanøtter, ristede og knuste
Mangosalat
- 1 stk mango, stor
- 1 stk rødløk
- 1 bunt koriander
- 1 stk rød chili
- 1 stk lime
- 4 stykker kyllinglår, store, evt flere hvis de er små
- olje, nøytral
Til servering
- agurk
- sprøstekt løk
Kryddermarinade
- 1 stk sitrongress
- 1 stk sjalottløk
- 2 ts sukker
- 1 ts korianderfrø, knuste
- 1 ts fennikelfrø, knuste
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 2 ts fiskesaus
Sataysaus
- 2 stykker sitrongress
- 2 stykker sjalottløk
- 2 stykker hvitløksfedd
- 1 stk rød chili
- 50 g ingefær, renset
- 1 klype kanel
- 1 ts fennikelfrø, knuste
- 1 ts spisskummen, knust
- 1 ts gurkemeie
- 2 ss tamarindsaus, tamarindpasta blandes med vann
- 2.5 dl kokosmelk
- 2 ss palmesukker, eller brunt sukker
- 1 ss søt soyasaus
- 200 g peanøtter, ristede og knuste
Mangosalat
- 1 stk mango, stor
- 1 stk rødløk
- 1 bunt koriander
- 1 stk rød chili
- 1 stk lime
