Marinerte kyllinglår med sataysaus og mangosalat

2 timer

Krydrede, marinerte kyllinglår med sataysaus og mangosalat er en fritolkning av kylling satay, men med hele lår og uten pinner. Smakene er der fremdeles, og det er skikkelig godt med hjemmelaget peanøttsaus. Tamarindsaus kan erstattes med saften av 1 stor lime.

Dette blir en ganske stor porsjon sataysaus. Rester av saus kan du oppbevare i kjøleskapet, for så å varme den forsiktig opp med en skvett vann ved første og beste anledning.

1632 har lagret denne
Marinerte kyllinglår med sataysaus og mangosalat

Krydrede, marinerte kyllinglår med sataysaus og mangosalat er en fritolkning av kylling satay, men med hele lår og uten pinner. Smakene er der fremdeles, og det er skikkelig godt med hjemmelaget peanøttsaus. Tamarindsaus kan erstattes med saften av 1 stor lime.

Dette blir en ganske stor porsjon sataysaus. Rester av saus kan du oppbevare i kjøleskapet, for så å varme den forsiktig opp med en skvett vann ved første og beste anledning.

1632 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 stykker kyllinglår, store, evt flere hvis de er små
  • olje, nøytral

Til servering

  • agurk
  • sprøstekt løk

Kryddermarinade

  • 1 stk sitrongress
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ts sukker
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 1 ts fennikelfrø, knuste
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts fiskesaus

Sataysaus

  • 2 stykker sitrongress
  • 2 stykker sjalottløk
  • 2 stykker hvitløksfedd
  • 1 stk rød chili
  • 50 g ingefær, renset
  • 1 klype kanel
  • 1 ts fennikelfrø, knuste
  • 1 ts spisskummen, knust
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ss tamarindsaus, tamarindpasta blandes med vann
  • 2.5 dl kokosmelk
  • 2 ss palmesukker, eller brunt sukker
  • 1 ss søt soyasaus
  • 200 g peanøtter, ristede og knuste

Mangosalat

  • 1 stk mango, stor
  • 1 stk rødløk
  • 1 bunt koriander
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk lime
Unngå at skjermen går i dvale


Finhakk sjalottløken og kjør alle ingrediensene til kryddermarinaden til en jevn masse i en hurtigmikser eller med stavmikser.
Gni kyllinglårene inn med marinaden og la de marinere i minst 1 time. Legg lårene i en passende langpanne med skinnsiden opp og pensle over litt olje.
Stek lårene ved 200 grader i ca. 45 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt og skinnet er sprøtt og gyllent.
Lag sausen mens lårene steker. Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finhakk den myke kjernen.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Riv ingefæren fint på et rivjern. Bland alt sammen i en hurtigmikser eller med stavmikser. Tilsett kanel, koriander, fennikel, spisskummen og gurkemeie og kjør alt sammen til jevn masse.
Varm 4 ss olje i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett krydderpastaen og fres under omrøring i 5 minutter over middels varme. Pass på så det ikke svir seg, det skal syde-ikke steke.
Ha i tamarind blandet med vann og kok opp under stadig omrøring. Tilsett kokosmelk, kok opp over middels-lav varme og la det småkoke under omrøring i 5 minutter.
Ha i sukker, søt soya og halvparten av peanøttene. La sausen småputre til den tykner. Blir sausen for tykk, kan du tilsette en skvett vann. Rør inn resten av peanøtten før servering.
Rens og skjær mangoen i jevne biter. Finsnitt chili og rødløk. Bland alt sammen, press over limesaft og dryss over grovhakket koriander.
Server kyllinglårene med sataysaus, mangosalat og agurk i pene biter. Dryss over sprø løk og server gjerne kokt jasminris ved siden av.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?