Til hovedinnhold

Ovnsbakte kyllinglår med jordskokk, sjalottløk, eple og sitron

1 h

Dette er en «alt i en panne»-rett som ikke krever all verdens innsats. Bruk jordskokker med tynt skall og skrubb jordskokken godt før bruk. Den trenger nemlig ikke å skrelles, men da er det ekstra viktig at alle kriker og kroker er skikkelig vasket.

Epler kan erstattes med pærer eller plommer, sitronmengden kan du justere selv, men litt sitron på jordskokkene hindrer dem fra å bli grå og triste - også gir jo selvsagt sitronen masse friskhet og nydelig smak.

Timian kan byttes ut med rosmarin og lårene kan med fordel dryppes med litt flytende honning for ekstra sødme.

Lagret av 804 brukere
Ovnsbakte kyllinglår med jordskokk, sjalottløk, eple og sitron

Dette er en «alt i en panne»-rett som ikke krever all verdens innsats. Bruk jordskokker med tynt skall og skrubb jordskokken godt før bruk. Den trenger nemlig ikke å skrelles, men da er det ekstra viktig at alle kriker og kroker er skikkelig vasket.

Epler kan erstattes med pærer eller plommer, sitronmengden kan du justere selv, men litt sitron på jordskokkene hindrer dem fra å bli grå og triste - også gir jo selvsagt sitronen masse friskhet og nydelig smak.

Timian kan byttes ut med rosmarin og lårene kan med fordel dryppes med litt flytende honning for ekstra sødme.

Lagret av 804 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker kyllinglår, store, evt 6-8 hvis de er små
  • 500 g jordskokk
  • 10 stykker sjalottløk
  • 4 stykker hvitløksfedd
  • 2 stykker eple
  • 1 stk sitron
  • timiankvister, frisk
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • persille, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker kyllinglår, store, evt 6-8 hvis de er små
  • 500 g jordskokk
  • 10 stykker sjalottløk
  • 4 stykker hvitløksfedd
  • 2 stykker eple
  • 1 stk sitron
  • timiankvister, frisk
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • persille, hakket
Klapp kyllinglårene tørre og krydre dem godt med salt og kvernet pepper. Bruk en stor stekepanne og brun lårene på begge sider.
Vask og skrubb jordskokkene nøye i kaldt vann. Skrell sjalottløken og del de i to. Skrell og grovhakk hvitløken. Skjær eplene i båter og jordskokken i kløfter. Bland jordskokk, sjalottløk, hvitløk og epler i en bolle. Tilsett saften fra ½-1 sitron, 5 ss olivenolje og timian. Krydre med salt og kvernet pepper og bland alt godt sammen. Fordel blandingen utover i en passende langpanne.
Legg kyllinglårene på toppen og stek det hele i ovn ved 200 grader i ca. 45 minutter, eller til kyllingen løsner fra benet og grønnsakene er møre.
Vend gjerne rundt på grønnsakene en gang eller to underveis i stekingen. Dryss over hakket persille før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Klapp kyllinglårene tørre og krydre dem godt med salt og kvernet pepper. Bruk en stor stekepanne og brun lårene på begge sider.
Vask og skrubb jordskokkene nøye i kaldt vann. Skrell sjalottløken og del de i to. Skrell og grovhakk hvitløken. Skjær eplene i båter og jordskokken i kløfter. Bland jordskokk, sjalottløk, hvitløk og epler i en bolle. Tilsett saften fra ½-1 sitron, 5 ss olivenolje og timian. Krydre med salt og kvernet pepper og bland alt godt sammen. Fordel blandingen utover i en passende langpanne.
Legg kyllinglårene på toppen og stek det hele i ovn ved 200 grader i ca. 45 minutter, eller til kyllingen løsner fra benet og grønnsakene er møre.
Vend gjerne rundt på grønnsakene en gang eller to underveis i stekingen. Dryss over hakket persille før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?