Kyllinglår i kremet estragonsaus med hvitløk
Kylling og estragon er en suveren kombinasjon. Når det gjelder antall hvitløksfedd i oppskriften må du absolutt ikke la deg skremme, selv om jeg godt kan forstå at 15 fedd høres ut som 10 for mye. Men det du vil oppleve er at hvitløken skifter fullstendig karakter og blir både mild og sødmefull med en nøtteaktig smak. Samtidig som lårene koker seg møre i en frisk og fyldig fløtesaus.
Serveres med for eksempel ris og ristet godt brød til å suge opp den deilige sausen. For ekstra god smak på brødskivene: Press den bløte hvitløken ut av skallet og smør hvitløken på skivene. Som ekstra tilbehør er det supert med smørdampede aspargesbønner og en frisk grønn salat.
Kylling og estragon er en suveren kombinasjon. Når det gjelder antall hvitløksfedd i oppskriften må du absolutt ikke la deg skremme, selv om jeg godt kan forstå at 15 fedd høres ut som 10 for mye. Men det du vil oppleve er at hvitløken skifter fullstendig karakter og blir både mild og sødmefull med en nøtteaktig smak. Samtidig som lårene koker seg møre i en frisk og fyldig fløtesaus.
Serveres med for eksempel ris og ristet godt brød til å suge opp den deilige sausen. For ekstra god smak på brødskivene: Press den bløte hvitløken ut av skallet og smør hvitløken på skivene. Som ekstra tilbehør er det supert med smørdampede aspargesbønner og en frisk grønn salat.
- 4 stykker kyllinglår, store, evt. flere hvis de er små
- 15 stykker hvitløksfedd, uskrelte
- 2 dl hvitvin, tørr
- 2 dl kyllingkraft
- 2 dl fløte
- 2 ss smør
- 2 ss olje
- 4 stilker estragon, frisk
- salt og kvernet pepper
- 4 stykker kyllinglår, store, evt. flere hvis de er små
- 15 stykker hvitløksfedd, uskrelte
- 2 dl hvitvin, tørr
- 2 dl kyllingkraft
- 2 dl fløte
- 2 ss smør
- 2 ss olje
- 4 stilker estragon, frisk
- salt og kvernet pepper
Klapp kyllinglårene tørre og krydre de godt med salt og pepper.

Bon appetit!
Klapp kyllinglårene tørre og krydre de godt med salt og pepper.