Til hovedinnhold

Yakitori: Grillet kyllingspyd

3 h 30 min

Etter japansk tradisjon serveres ikke yakitori med noen form for tilbehør bortsett fra drikke. Men hvis du vil gjøre måltidet mer mettende kan du servere med kokt ris.

Husk å bløtlegge trespydene før bruk.

Lagret av 506 brukere
Yakitori: Grillet kyllingspyd

Etter japansk tradisjon serveres ikke yakitori med noen form for tilbehør bortsett fra drikke. Men hvis du vil gjøre måltidet mer mettende kan du servere med kokt ris.

Husk å bløtlegge trespydene før bruk.

Lagret av 506 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g kylling, låretfilet eller bryst
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl mirin
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 1 ts sesamolje

Til servering

  • koriander
  • spirer
  • hvitløk, fritert
  • furikake

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g kylling, låretfilet eller bryst
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl mirin
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 1 ts sesamolje

Til servering

  • koriander
  • spirer
  • hvitløk, fritert
  • furikake
Skjær kyllingen i jevne biter, ca. 3x3 cm. Ha kyllingen over i en passende bolle og tilsett soyasaus, mirin, ingefær, hvitløk og sesamolje. La det marinere i kjøleskapet i 3 timer eller lenger.
Tre kyllingbitene på spiddene. Hell marinaden over i en liten kasserolle og la det koke skikkelig i ca. 5 minutter. Varm grillen eller en grillpanne. Grill kyllingspydene på alle sider i ca. 10 minutter. Pass på så kyllingen ikke blir brent men får en godt stekt og karamellisert overflate. Pensle på litt av den innkokte marinaden mot slutten av grillingen.
Dryss over hakket koriander, spirer, furikake og fritert hvitløk før servering. Serveres gjerne med kokt ris.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingen i jevne biter, ca. 3x3 cm. Ha kyllingen over i en passende bolle og tilsett soyasaus, mirin, ingefær, hvitløk og sesamolje. La det marinere i kjøleskapet i 3 timer eller lenger.
Tre kyllingbitene på spiddene. Hell marinaden over i en liten kasserolle og la det koke skikkelig i ca. 5 minutter. Varm grillen eller en grillpanne. Grill kyllingspydene på alle sider i ca. 10 minutter. Pass på så kyllingen ikke blir brent men får en godt stekt og karamellisert overflate. Pensle på litt av den innkokte marinaden mot slutten av grillingen.
Dryss over hakket koriander, spirer, furikake og fritert hvitløk før servering. Serveres gjerne med kokt ris.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?