Hot wings

60 min

Hot wings er snacksmat. Sterke kyllingvinger som dyppes i blåmuggostdipp - servert med sprø stangselleri. Perfekt festmat og TV-mat.
Tips: Eventuelt kan du vende de krydrede kyllingvingene i litt nøytral olje for så å steke dem i stekeovnen ved 220 grader i ca. 30 minutter, eller til kyllingvingene er gjennomstekte. Snu litt på vingene underveis i stekingen.

328 har lagret denne
Hot wings

Hot wings er snacksmat. Sterke kyllingvinger som dyppes i blåmuggostdipp - servert med sprø stangselleri. Perfekt festmat og TV-mat.
Tips: Eventuelt kan du vende de krydrede kyllingvingene i litt nøytral olje for så å steke dem i stekeovnen ved 220 grader i ca. 30 minutter, eller til kyllingvingene er gjennomstekte. Snu litt på vingene underveis i stekingen.

328 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 kg kyllingvinger
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts kajennepepper, eller chilipulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 3 ss chilisaus, hot sauce
  • 2 stilk stangselleri
  • salt og kvernet pepper
  • solsikkeolje, eller soyaolje

Dipp

  • 3 ss blåskimmelost
  • 1 dl rømme, eller fløte
  • kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
Bland sammen mel, paprikapulver, kajennepepper, salt, hvitløkpulver og kvernet sort pepper.
Smelt smøret i en kasserolle og rør inn chilisausen. Sett sausen til side så lenge.
Visp sammen blåmuggost og matfløte. Smak dippen til med salt (- hvis nødvendig) og kvernet sort pepper.
Skjær stangselleri i staver.
Klapp kyllingvingene tørre med kjøkkenpapir. Ha dem over i en liten brødpose og tilsett krydderblandingen. Rist godt på posen slik at alle vingene blir godt dekket av kryddermiksen.
Stek/friter kyllingvingene i olje i 10 – 15 minutter. La vingene renne av seg på kjøkkenpapir, vend dem i sausen og server straks med stangselleri og dipp.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?