Til hovedinnhold

Grillet kylling

1 h 30 min

Det er vanskelig å slå duften av grillet kylling. Ta utgangspunkt i en hel kylling og kryddermiks, og du er kun noen få steg unna å servere kylling rett fra grillen. Serveres gjerne med bbq-saus og grillede padrons.

Tips: Det finnes en haug av kryddermikser og bbq-sauser å få kjøpt. Begge deler setter mye smak på det ferdige resultatet, så jeg oppfordrer deg til å lete deg frem til din favoritt, eller å lage begge deler selv. Her finner du oppskrift på superenkel bbq-saus.

Lagret av 259 brukere
Grillet bbq-kylling
Foto: Sara Johannessen Meek

Det er vanskelig å slå duften av grillet kylling. Ta utgangspunkt i en hel kylling og kryddermiks, og du er kun noen få steg unna å servere kylling rett fra grillen. Serveres gjerne med bbq-saus og grillede padrons.

Tips: Det finnes en haug av kryddermikser og bbq-sauser å få kjøpt. Begge deler setter mye smak på det ferdige resultatet, så jeg oppfordrer deg til å lete deg frem til din favoritt, eller å lage begge deler selv. Her finner du oppskrift på superenkel bbq-saus.

Lagret av 259 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk kylling
  • BBQ-rub, kryddermiks, finn din favoritt
  • BBQ-saus
  • padron pepper
  • olje
  • flaksalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kylling
  • BBQ-rub, kryddermiks, finn din favoritt
  • BBQ-saus
  • padron pepper
  • olje
  • flaksalt
Skyll kyllingen i kaldt vann (innvendig og utvendig). Klapp den tørr med kjøkkenpapir. Legg kyllingen med brystet ned på skjærefjøla. Bruk en fjærkresaks (eller en kraftig saks) og klipp langs begge sider av ryggraden. Fjern ryggraden og eventuelle rester av blod og rusk. Snu kyllingen og press den ned og ut samtidig.
Gni kyllingen godt inn med litt olje og rikelig med kryddermiks.
Legg kyllingen med brystet opp på varm grill og grill ved indirekte varme i omtrent 50 minutter, avhengig av størrelsen på fuglen. For best resultat kan du snu kyllingen etter 20 minutter, grille med skinnsiden ned i omtrent 15 minutter for så å snu den tilbake. Pensle kyllingen med BBQ-saus mot slutten av grillingen.
Legg padron-paprikaene på varm grill og grill dem raskt over høy varme til skinnet blir sortflekkete. Snu litt på dem underveis. Ha dem over på en tallerken, drypp over god olivenolje og dryss over flaksalt.
Pensle den ferdige kyllingen med litt ekstra BBQ-saus, dryss over litt flaksalt og server mer saus ved siden av.
Pensle den ferdige kyllingen med litt ekstra BBQ-saus, dryss over litt flaksalt og server mer saus ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll kyllingen i kaldt vann (innvendig og utvendig). Klapp den tørr med kjøkkenpapir. Legg kyllingen med brystet ned på skjærefjøla. Bruk en fjærkresaks (eller en kraftig saks) og klipp langs begge sider av ryggraden. Fjern ryggraden og eventuelle rester av blod og rusk. Snu kyllingen og press den ned og ut samtidig.
Gni kyllingen godt inn med litt olje og rikelig med kryddermiks.
Legg kyllingen med brystet opp på varm grill og grill ved indirekte varme i omtrent 50 minutter, avhengig av størrelsen på fuglen. For best resultat kan du snu kyllingen etter 20 minutter, grille med skinnsiden ned i omtrent 15 minutter for så å snu den tilbake. Pensle kyllingen med BBQ-saus mot slutten av grillingen.
Legg padron-paprikaene på varm grill og grill dem raskt over høy varme til skinnet blir sortflekkete. Snu litt på dem underveis. Ha dem over på en tallerken, drypp over god olivenolje og dryss over flaksalt.
Pensle den ferdige kyllingen med litt ekstra BBQ-saus, dryss over litt flaksalt og server mer saus ved siden av.
Pensle den ferdige kyllingen med litt ekstra BBQ-saus, dryss over litt flaksalt og server mer saus ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?