Lag vietnamesisk banh mi med kjøttboller og hjemmelaget tomatsaus. Retten inneholder også syltede grønnsaker, som tilfører den en herlig, søt smak og sprø konsistens. Bare husk at grønnsakene må syltes i minst 4 timer i forveien. For å få den autentiske smaken, anbefales det å servere baguetten med frisk, vietnamesisk koriander med hele stilken.
Denne oppskriften er det Miss Gin i Oslo som deler. Det vietnamesiske stedet på Grünerløkka spesialiserer seg på nettopp bành mí i flere versjoner.
Skrell og skjær gulrøtter og hvit reddik i strimler. Jo større biter, jo sprøere blir det.
Hell salt, sukker og eddik over grønnsakene. Bland alt sammen og legg det i kjøleskapet i minst 4 timer.
Tomatsaus
Fres olje i en panne og stek til løken blir gyllen.
Tilsett ½ boks hermetiske tomater og smak til med salt og pepper.
Ha deretter 1 ss tomatsaus i hver glassskål med kjøttbollene som er ferdigdampet.
Kjøttboller
Bland alle ingrediensene sammen og form små kjøttboller.
Kjøttbollene legges separert i små glassskåler. Glasskålene legges så i en dampkjele eller dampkurv. Damp kjøttbollene i ca 20 min.
Dandering
Hvis du bruker en lang baguett, deler du den i fire like deler og deretter hver baguettdel på langs.
Legg på to striper med majones i bunnen. Legg på kjøttbollene.
Topp med syltede grønnsaker, avlange agurkskiver, fersk koriander med hele stilken og chili-biter. Ha til slutt på ca. to teskjeer soyasaus langs hele fyllet.
Bon appetit!
Syltede grønnsaker
Skrell og skjær gulrøtter og hvit reddik i strimler. Jo større biter, jo sprøere blir det.
Hell salt, sukker og eddik over grønnsakene. Bland alt sammen og legg det i kjøleskapet i minst 4 timer.
Tomatsaus
Fres olje i en panne og stek til løken blir gyllen.
Tilsett ½ boks hermetiske tomater og smak til med salt og pepper.
Ha deretter 1 ss tomatsaus i hver glassskål med kjøttbollene som er ferdigdampet.
Kjøttboller
Bland alle ingrediensene sammen og form små kjøttboller.
Kjøttbollene legges separert i små glassskåler. Glasskålene legges så i en dampkjele eller dampkurv. Damp kjøttbollene i ca 20 min.
Dandering
Hvis du bruker en lang baguett, deler du den i fire like deler og deretter hver baguettdel på langs.
Legg på to striper med majones i bunnen. Legg på kjøttbollene.
Topp med syltede grønnsaker, avlange agurkskiver, fersk koriander med hele stilken og chili-biter. Ha til slutt på ca. to teskjeer soyasaus langs hele fyllet.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto