Saftig kylling i form
Dette er fredagskylling som vi husker den fra 80-tallet. Da kom den ferdig oppdelt i aluminiumsform fra frysedisken - det var bare å slenge den i ovnen en time, koke ris og servere. Med ferske råvarer har du allerede gitt retrokyllingen en nødvendig ansiktsløftning og et smaksmessig løft.
Tips: Istedenfor en hel kylling og to lår kan du bruke kun lår. Antallet kan varieres etter størrelse på lårene. Som tilbehør passer det godt med kokt ris eller kløftepoteter og en frisk salat.
Dette er fredagskylling som vi husker den fra 80-tallet. Da kom den ferdig oppdelt i aluminiumsform fra frysedisken - det var bare å slenge den i ovnen en time, koke ris og servere. Med ferske råvarer har du allerede gitt retrokyllingen en nødvendig ansiktsløftning og et smaksmessig løft.
Tips: Istedenfor en hel kylling og to lår kan du bruke kun lår. Antallet kan varieres etter størrelse på lårene. Som tilbehør passer det godt med kokt ris eller kløftepoteter og en frisk salat.
Ingredienser
- 1 stk kylling, omtrent 1,2 kilo
- 2 stk kyllinglår
- 5 ss olivenolje
- 3 stk hvitløksfedd, hakket
- 2 ss timian, hakket
- 2 ss rosmarin, hakket
- 0.5 stk sitron, saften
- paprikapulver
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
- 1 stk kylling, omtrent 1,2 kilo
- 2 stk kyllinglår
- 5 ss olivenolje
- 3 stk hvitløksfedd, hakket
- 2 ss timian, hakket
- 2 ss rosmarin, hakket
- 0.5 stk sitron, saften
- paprikapulver
- salt og kvernet pepper
