Sprøstekt andebryst med rødløkskompott og sursøt bringebærsaus

1 t 30 min

Dette er den perfekte kjærlighetsmiddag til Valentine's Day! Sprøstekt andebryst er en sikker vinner som «alle» liker. Det er lett å lykkes med brystene, pass bare på at skinnet blir skikkelig sprøstekt før de får noen minutter på den andre siden. 
And er kjempegodt med noen sursøte elementer i enten tilbehøret eller sausen. Rødløkskompott passer veldig bra til and, og prøv deg gjerne på en søt og syrlig bringebærsaus. Sukker, bringebæreddik og god kyllingkraft er det som skal til, også noen friske bær og litt smør. Begge deler kan dessuten forberedes god tid i forveien.
Tips: Alternative grønnsaker kan være stekte poteter, pastinakk-, selleri- eller jordskokkpure, spinat frest med hvitløk eller stekt sopp.

264 har lagret denne
Sprøstekt andebryst med rødløkskompott og sursøt bringebærsaus

Dette er den perfekte kjærlighetsmiddag til Valentine's Day! Sprøstekt andebryst er en sikker vinner som «alle» liker. Det er lett å lykkes med brystene, pass bare på at skinnet blir skikkelig sprøstekt før de får noen minutter på den andre siden. 
And er kjempegodt med noen sursøte elementer i enten tilbehøret eller sausen. Rødløkskompott passer veldig bra til and, og prøv deg gjerne på en søt og syrlig bringebærsaus. Sukker, bringebæreddik og god kyllingkraft er det som skal til, også noen friske bær og litt smør. Begge deler kan dessuten forberedes god tid i forveien.
Tips: Alternative grønnsaker kan være stekte poteter, pastinakk-, selleri- eller jordskokkpure, spinat frest med hvitløk eller stekt sopp.

264 har lagret denne

Ingredienser

2
porsjoner
  • 2 stk andebryst
  • 2 stk pastinakk
  • 200 g flowersprout, eller grønnkål
  • bringebær, friske

rødløkskompott

  • 2 stk rødløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ss sherryeddik, eller rødvinseddik eller balsamico

Sursøt bringebærsaus

  • 2 ss sukker
  • 3 ss bringebæreddik
  • 2.5 dl kyllingkraft
  • 2 ss smør
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk andebryst
  • 2 stk pastinakk
  • 200 g flowersprout, eller grønnkål
  • bringebær, friske

rødløkskompott

  • 2 stk rødløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 2 ss sherryeddik, eller rødvinseddik eller balsamico

Sursøt bringebærsaus

  • 2 ss sukker
  • 3 ss bringebæreddik
  • 2.5 dl kyllingkraft
  • 2 ss smør
  • salt og kvernet pepper
Begynn med rødløkskompotten. Skjær løken i tynne skiver. Fres løken et par minutter i smør, den skal bli myk men ikke få noe særlig farge. Dryss over sukker og tilsett eddik. La løken småputre til væsken har fordampet og løken er myk. Smak til med salt og pepper.
Rens pastinakken og skjær i jevne staver. Rens flower sprouten ved å fjerne litt av stilkefeste hvis nødvendig og skyll i kaldt vann. Bruker du grønnkål kan du rive bladene i små biter rett fra stilken.
Smelt sukkeret til sausen til gyllen karamell i en liten kasserolle (pass på så karamellen ikke blir for mørk, da blir smaken bitter). Tilsett eddiken og rør slik at det ligner sirup (karamellen vil først stivne og det bobler mye), hell i kraften og la sausen småkoke 5-10 minutter. Visp inn smøret og smak sausen til med salt og pepper. Kanskje må du også justere syre og sødme med en ekstra klype sukker eller en liten dæsj eddik.
Skjær et rutemønster på fettsiden av andebrystene, bruk en skarp kniv og vær forsiktig så du ikke skjærer ned i kjøttet. Gni brystene godt inn med salt og pepper. Stek andebrystene med fettsiden ned i en middelsvarm tørr stekepanne. Stek til fettet blir helt sprøtt (ca. 10-15 min). Snu og stek brystene i ytterligere noen minutter på den andre siden (øs over fettet underveis i stekingen). Ta brystene opp av pannen og la dem hvile med fettsiden opp mens du forbereder grønnsakene.
Stek pastinakken mør i litt smør eller olje i en stekepanne. Krydre med salt og pepper. Kok opp litt vann til flower sprouten, tilsett en klatt med smør og en klype salt. Ha i kålen og damp/kok under lokk i ca. 30 sekunder.
Gi sausen et oppkok og rør inn de friske bringebærene. Skjær andebrystene i pene skiver og anrett fint på tallerkener.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med rødløkskompotten. Skjær løken i tynne skiver. Fres løken et par minutter i smør, den skal bli myk men ikke få noe særlig farge. Dryss over sukker og tilsett eddik. La løken småputre til væsken har fordampet og løken er myk. Smak til med salt og pepper.
Rens pastinakken og skjær i jevne staver. Rens flower sprouten ved å fjerne litt av stilkefeste hvis nødvendig og skyll i kaldt vann. Bruker du grønnkål kan du rive bladene i små biter rett fra stilken.
Smelt sukkeret til sausen til gyllen karamell i en liten kasserolle (pass på så karamellen ikke blir for mørk, da blir smaken bitter). Tilsett eddiken og rør slik at det ligner sirup (karamellen vil først stivne og det bobler mye), hell i kraften og la sausen småkoke 5-10 minutter. Visp inn smøret og smak sausen til med salt og pepper. Kanskje må du også justere syre og sødme med en ekstra klype sukker eller en liten dæsj eddik.
Skjær et rutemønster på fettsiden av andebrystene, bruk en skarp kniv og vær forsiktig så du ikke skjærer ned i kjøttet. Gni brystene godt inn med salt og pepper. Stek andebrystene med fettsiden ned i en middelsvarm tørr stekepanne. Stek til fettet blir helt sprøtt (ca. 10-15 min). Snu og stek brystene i ytterligere noen minutter på den andre siden (øs over fettet underveis i stekingen). Ta brystene opp av pannen og la dem hvile med fettsiden opp mens du forbereder grønnsakene.
Stek pastinakken mør i litt smør eller olje i en stekepanne. Krydre med salt og pepper. Kok opp litt vann til flower sprouten, tilsett en klatt med smør og en klype salt. Ha i kålen og damp/kok under lokk i ca. 30 sekunder.
Gi sausen et oppkok og rør inn de friske bringebærene. Skjær andebrystene i pene skiver og anrett fint på tallerkener.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?