Sitronkylling

60 min

Kyllingfilet med spekeskinke og sitron er en spennende middag. Du kan gjerne servere denne retten til mange, siden den skal gjøres ferdig i ovnen. Bare stek kyllingfiletene etappevis i pannen først, og varm dem opp sammen i ovnen rett før servering.

Server gjerne sitronkyllingen med stekte poteter ved siden av.

Tips: Pynt med karamelliserte sitronskiver. Stek tynne skiver sitron i litt olje i en teflonpanne, dryss over en god klype sukker. Stek ved middels varme til skivene blir karamellisert.   

1663 har lagret denne
Sitronkylling

Kyllingfilet med spekeskinke og sitron er en spennende middag. Du kan gjerne servere denne retten til mange, siden den skal gjøres ferdig i ovnen. Bare stek kyllingfiletene etappevis i pannen først, og varm dem opp sammen i ovnen rett før servering.

Server gjerne sitronkyllingen med stekte poteter ved siden av.

Tips: Pynt med karamelliserte sitronskiver. Stek tynne skiver sitron i litt olje i en teflonpanne, dryss over en god klype sukker. Stek ved middels varme til skivene blir karamellisert.   

1663 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 stk kyllingfilet
  • 8 skive(r) spekeskinke
  • 4 fedd hvitløk
  • hvetemel
  • olivenolje, og smør til steking
  • salt og kvernet pepper
  • bladpersille, hakket, til pynt

Smørsaus

  • 1 stk sitron, finrevet skall og saften
  • 100 g smør

Tilbehør

  • 200 g aspargesbønner
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk kyllingfilet
  • 8 skive(r) spekeskinke
  • 4 fedd hvitløk
  • hvetemel
  • olivenolje, og smør til steking
  • salt og kvernet pepper
  • bladpersille, hakket, til pynt

Smørsaus

  • 1 stk sitron, finrevet skall og saften
  • 100 g smør

Tilbehør

  • 200 g aspargesbønner
Del kyllingfiletene i to på langs. Krydre filetene med salt og pepper og vend dem i hvetemel (rist godt av overflødig mel).
Legg en skinkeskive på hver filet og fest skinken til kjøttet ved hjelp av et par tannpirkere.
Varm smør og olje i en stor stekepanne. Legg i kyllingen med skinkesiden ned og stek ved middels høy varme i omtrent tre minutter, knus hvitløkfeddene med bredsiden av kniven og legg feddene i pannen sammen med kyllingen. Snu kyllingen og stek videre i 2-3 minutter på den andre siden. (Du kan godt steke i flere omganger, hvis det blir fullt i stekepannen.) Legg den ferdigstekte kyllingen over i en ildfast form (ev stor tallerken)så lenge.
Ha smøret til sausen i pannen og la det bruse til det blir nøttebrunt. Rør underveis med stekespaden slik at ingenting fester seg i bunnen. Tilsett revet (eller finstrimlet) sitronskall og sitronsaft, la sitronsmøret få et oppkok og trekk pannen til side.
Skyll og rens aspargesbønnene. Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i 1-2 minutter. Ta opp en aspargesbønne og smak på den, de skal så vidt være møre slik at de bevarer sprøheten. Hell av kokevannet.
Varm eventuelt kyllingen opp igjen i ovn ved 170 grader i et par minutter før servering, husk å fjerne tannpirkerne.
Server kyllingfiletene med kokte aspargesbønner og sitronsmør. Stekte poteter passer fint som ekstra tilbehør.
woman cooking

Bon appetit!

Del kyllingfiletene i to på langs. Krydre filetene med salt og pepper og vend dem i hvetemel (rist godt av overflødig mel).
Legg en skinkeskive på hver filet og fest skinken til kjøttet ved hjelp av et par tannpirkere.
Varm smør og olje i en stor stekepanne. Legg i kyllingen med skinkesiden ned og stek ved middels høy varme i omtrent tre minutter, knus hvitløkfeddene med bredsiden av kniven og legg feddene i pannen sammen med kyllingen. Snu kyllingen og stek videre i 2-3 minutter på den andre siden. (Du kan godt steke i flere omganger, hvis det blir fullt i stekepannen.) Legg den ferdigstekte kyllingen over i en ildfast form (ev stor tallerken)så lenge.
Ha smøret til sausen i pannen og la det bruse til det blir nøttebrunt. Rør underveis med stekespaden slik at ingenting fester seg i bunnen. Tilsett revet (eller finstrimlet) sitronskall og sitronsaft, la sitronsmøret få et oppkok og trekk pannen til side.
Skyll og rens aspargesbønnene. Kok bønnene knapt møre i fosskokende godt saltet vann i 1-2 minutter. Ta opp en aspargesbønne og smak på den, de skal så vidt være møre slik at de bevarer sprøheten. Hell av kokevannet.
Varm eventuelt kyllingen opp igjen i ovn ved 170 grader i et par minutter før servering, husk å fjerne tannpirkerne.
Server kyllingfiletene med kokte aspargesbønner og sitronsmør. Stekte poteter passer fint som ekstra tilbehør.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?