Til hovedinnhold

Stuffing i form

1 h 30 min

En stuffing setter deilig smak på kjøttet og er knallgodt tilbehør til kalkun.

Lagret av 166 brukere
Stuffing i form

En stuffing setter deilig smak på kjøttet og er knallgodt tilbehør til kalkun.

Lagret av 166 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Lises stuffing

  • 600 g kjøttdeig av svin
  • 1.5 ts salt
  • 1 klype kvernet pepper
  • 2 stk sjalottløk, eller 1 liten løk finhakket
  • 1.5 ss potetmel
  • 1 stk egg, stort, evt. 2 små
  • 3 dl melk, kald
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 0.5 - 1 dl tørket aprikos, skåret i små biter
  • 0.5 - 1 dl pistasjkjerner, grovhakket
  • 150 g bacon, eller spekeskinke i tynne skiver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Lises stuffing

  • 600 g kjøttdeig av svin
  • 1.5 ts salt
  • 1 klype kvernet pepper
  • 2 stk sjalottløk, eller 1 liten løk finhakket
  • 1.5 ss potetmel
  • 1 stk egg, stort, evt. 2 små
  • 3 dl melk, kald
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 0.5 - 1 dl tørket aprikos, skåret i små biter
  • 0.5 - 1 dl pistasjkjerner, grovhakket
  • 150 g bacon, eller spekeskinke i tynne skiver
Bruk en kjøkkenmaskin eller hurtigmikser og kjør kjøttdeigen seig med saltet. Tilsett kvernet pepper, potetmel, egg og persille, og kjør alt godt sammen. Spe med kald melk, litt etter litt.
Bruk en kjøkkenmaskin eller hurtigmikser og kjør kjøttdeigen seig med saltet. Tilsett kvernet pepper, potetmel, egg og persille, og kjør alt godt sammen. Spe med kald melk, litt etter litt.
Bruk en mellomstor brødform, eller terrinform, og kle den med baconskiver /skinkeskiver som overlapper hverandre. Fyll formen med farsen, press den godt sammen og brett skivene over toppen. Kanskje du må legge en ekstra skive på toppen for å dekke overflaten.
Bruk en mellomstor brødform, eller terrinform, og kle den med baconskiver /skinkeskiver som overlapper hverandre. Fyll formen med farsen, press den godt sammen og brett skivene over toppen. Kanskje du må legge en ekstra skive på toppen for å dekke overflaten.
Stek farsen ved 160 grader i 45-60 minutter. Skjær «stuffingen» i saftige skiver ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk en kjøkkenmaskin eller hurtigmikser og kjør kjøttdeigen seig med saltet. Tilsett kvernet pepper, potetmel, egg og persille, og kjør alt godt sammen. Spe med kald melk, litt etter litt.
Bruk en kjøkkenmaskin eller hurtigmikser og kjør kjøttdeigen seig med saltet. Tilsett kvernet pepper, potetmel, egg og persille, og kjør alt godt sammen. Spe med kald melk, litt etter litt.
Bruk en mellomstor brødform, eller terrinform, og kle den med baconskiver /skinkeskiver som overlapper hverandre. Fyll formen med farsen, press den godt sammen og brett skivene over toppen. Kanskje du må legge en ekstra skive på toppen for å dekke overflaten.
Bruk en mellomstor brødform, eller terrinform, og kle den med baconskiver /skinkeskiver som overlapper hverandre. Fyll formen med farsen, press den godt sammen og brett skivene over toppen. Kanskje du må legge en ekstra skive på toppen for å dekke overflaten.
Stek farsen ved 160 grader i 45-60 minutter. Skjær «stuffingen» i saftige skiver ved servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?