Sitronkylling med timian og poteter
1 h 30 min
Denne kyllingretten er lett å lage, og både kylling og poteter får deilig smak av hvitløk og timian mens formen står i ovnen. Server gjerne med noen gode sorte oliven.
Lagret av 1577 brukere
Denne kyllingretten er lett å lage, og både kylling og poteter får deilig smak av hvitløk og timian mens formen står i ovnen. Server gjerne med noen gode sorte oliven.
Lagret av 1577 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 1 stk kylling, fersk, omtrent 1,2 kilo
- 8 stk poteter
- 1 stk løk
- 1 stk hvitløk, et helt hvitløkshode med skall
- timian
- 1 ts honning
- 2 stk sitron, en i skiver, saften fra den andre
- olivenolje extra virgin
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 stk kylling, fersk, omtrent 1,2 kilo
- 8 stk poteter
- 1 stk løk
- 1 stk hvitløk, et helt hvitløkshode med skall
- timian
- 1 ts honning
- 2 stk sitron, en i skiver, saften fra den andre
- olivenolje extra virgin
- salt og kvernet pepper
Forvarm ovnen til 200 grader.
Legg kylling, poteter, løk, hvitløk, timian og sitron i en langpanne eller annen ildfast form.
Rør sammen olje, honning, sitronsaft, salt og pepper og hell over kyllingen. Bland godt, slik alt blir dekket av olje.
Sett formen i ovn og stek til kyllingen får brun skorpe og er gjennomstekt i omtrent 45 minutter.

Bon appetit!
Forvarm ovnen til 200 grader.
Legg kylling, poteter, løk, hvitløk, timian og sitron i en langpanne eller annen ildfast form.
Rør sammen olje, honning, sitronsaft, salt og pepper og hell over kyllingen. Bland godt, slik alt blir dekket av olje.
Sett formen i ovn og stek til kyllingen får brun skorpe og er gjennomstekt i omtrent 45 minutter.