Kyllinglår med honningglaserte rotgrønnsaker

45 min

Høst er synonymt med fargerike rotgrønnsaker. Denne enkle middagen med honningglaserte rotgrønnsaker, aspargesbønner og kyllinglår er super både til hverdag og fest. 

Du kan bruke de rotgrønnsakene du vil. Her har jeg brukt potet, rødbet, polkabete, gulbete og pastinakk. Beregn ca. 200 gram per person.

834 har lagret denne
Kyllinglår med honningglaserte rotgrønnsaker

Høst er synonymt med fargerike rotgrønnsaker. Denne enkle middagen med honningglaserte rotgrønnsaker, aspargesbønner og kyllinglår er super både til hverdag og fest. 

Du kan bruke de rotgrønnsakene du vil. Her har jeg brukt potet, rødbet, polkabete, gulbete og pastinakk. Beregn ca. 200 gram per person.

834 har lagret denne
2
porsjoner
  • 2 stykker kyllinglår
  • 0.5 stk sitron
  • 2 stykker hvitløksfedd
  • 10 stykker småpoteter
  • 1 stk rødbeter
  • 1 stk gulbete
  • 0.5 stk pastinakk
  • 1 kvast rosmarin
  • 1 kvast timian
  • 2 ss honning, flytende
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 200 g aspargesbønner
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker kyllinglår
  • 0.5 stk sitron
  • 2 stykker hvitløksfedd
  • 10 stykker småpoteter
  • 1 stk rødbeter
  • 1 stk gulbete
  • 0.5 stk pastinakk
  • 1 kvast rosmarin
  • 1 kvast timian
  • 2 ss honning, flytende
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 200 g aspargesbønner
Forvarm stekeovnen til 185 grader.
Start med å vaske grønnsakene. Skrubb gjerne skallet med en grønnsaksbørste.
Forvarm stekeovnen til 185 grader.

 Start med å vaske grønnsakene. Skrubb gjerne skallet med en grønnsaksbørste.
Del grønnsakene i noenlunde like biter. Pastinakken trenger litt mer tid enn resten og bør kuttes i litt mindre biter. Legg grønnsakene i en ildfast form sammen med skrellede hvitløkfedd, timian og rosmarin. Topp med litt flytende honning, et par små smørklatter og et dryss havsalt og nykvernet pepper. Sett inn i forvarmet stekeovn.
Del grønnsakene i noenlunde like biter. Pastinakken trenger litt mer tid enn resten og bør kuttes i litt mindre biter. Legg grønnsakene i en ildfast form sammen med skrellede hvitløkfedd, timian og rosmarin. Topp med litt flytende honning, et par små smørklatter og et dryss havsalt og nykvernet pepper. Sett inn i forvarmet stekeovn.
Krydre skinnsiden av kyllinglårene med litt havsalt og nykvernet pepper. Skvis litt sitronsaft over. Ha litt smør i en varm stekepanne og brun kyllinglårene et par minutter på hver side. Legg dem så inn i ovnen sammen med grønnsakene når det har gått 10 minutter.
Krydre skinnsiden av kyllinglårene med litt havsalt og nykvernet pepper. Skvis litt sitronsaft over. Ha litt smør i en varm stekepanne og brun kyllinglårene et par minutter på hver side. Legg dem så inn i ovnen sammen med grønnsakene når det har gått 10 minutter.
Etter 35-40 minutter er kyllingen ferdig. Ta ut formen av ovnen og la kyllingen hvile minst 10 minutter. Sjekk om grønnsakene er møre. Hvis ikke kan de gå inn i ovnen igjen i 5-10 minutter.
Mens kyllingen hviler tilbereder du aspargesbønnene. Kok bønnene i 1-2 minutter i fosskokende vann og avkjøl dem under kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Ha på en skvis sitronsaft.
Server kyllinglår, rotgrønnsaker, aspargesbønner med den deilige smørsjyen som ligger i formen.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 185 grader.
Start med å vaske grønnsakene. Skrubb gjerne skallet med en grønnsaksbørste.
Forvarm stekeovnen til 185 grader.

 Start med å vaske grønnsakene. Skrubb gjerne skallet med en grønnsaksbørste.
Del grønnsakene i noenlunde like biter. Pastinakken trenger litt mer tid enn resten og bør kuttes i litt mindre biter. Legg grønnsakene i en ildfast form sammen med skrellede hvitløkfedd, timian og rosmarin. Topp med litt flytende honning, et par små smørklatter og et dryss havsalt og nykvernet pepper. Sett inn i forvarmet stekeovn.
Del grønnsakene i noenlunde like biter. Pastinakken trenger litt mer tid enn resten og bør kuttes i litt mindre biter. Legg grønnsakene i en ildfast form sammen med skrellede hvitløkfedd, timian og rosmarin. Topp med litt flytende honning, et par små smørklatter og et dryss havsalt og nykvernet pepper. Sett inn i forvarmet stekeovn.
Krydre skinnsiden av kyllinglårene med litt havsalt og nykvernet pepper. Skvis litt sitronsaft over. Ha litt smør i en varm stekepanne og brun kyllinglårene et par minutter på hver side. Legg dem så inn i ovnen sammen med grønnsakene når det har gått 10 minutter.
Krydre skinnsiden av kyllinglårene med litt havsalt og nykvernet pepper. Skvis litt sitronsaft over. Ha litt smør i en varm stekepanne og brun kyllinglårene et par minutter på hver side. Legg dem så inn i ovnen sammen med grønnsakene når det har gått 10 minutter.
Etter 35-40 minutter er kyllingen ferdig. Ta ut formen av ovnen og la kyllingen hvile minst 10 minutter. Sjekk om grønnsakene er møre. Hvis ikke kan de gå inn i ovnen igjen i 5-10 minutter.
Mens kyllingen hviler tilbereder du aspargesbønnene. Kok bønnene i 1-2 minutter i fosskokende vann og avkjøl dem under kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Ha på en skvis sitronsaft.
Server kyllinglår, rotgrønnsaker, aspargesbønner med den deilige smørsjyen som ligger i formen.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?