Sitronmarinert «kylling-schnitzel» med grillet nektarin

1 t 30 min

Perfekt til middag, eller som et deilig piknikmåltid i parken.
Tips: Ziploc-poser er smart til både marinering og til å medbringe kjøtt eller fisk. En liten kjølebag å frakte maten i er også en god idé.

168 har lagret denne
Sitronmarinert «kylling-schnitzel» med grillet nektarin

Perfekt til middag, eller som et deilig piknikmåltid i parken.
Tips: Ziploc-poser er smart til både marinering og til å medbringe kjøtt eller fisk. En liten kjølebag å frakte maten i er også en god idé.

168 har lagret denne
4
porsjoner
  • 700 g kyllingfilet, gjerne med skinn
  • 1 dl olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 dl timian, grovhakket. Evt. rosmarin
  • 1 stk sitron, kun saften
  • 100 g salat, gjerne ruccula eller baby leaf
  • 50 g parmesan
  • 4 stk nektarin
  • salt
  • pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 g kyllingfilet, gjerne med skinn
  • 1 dl olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 dl timian, grovhakket. Evt. rosmarin
  • 1 stk sitron, kun saften
  • 100 g salat, gjerne ruccula eller baby leaf
  • 50 g parmesan
  • 4 stk nektarin
  • salt
  • pepper
Finhakk hvitløken. Visp sammen olje, hvitløk og sitronsaft.
Del kyllingfiletene i to på langs. Legg «kyllingsnitslene» mellom to lag plastfolie og bank dem lett slik at de blir omtrent like tykke over det hele. Legg kyllingen over i marinaden og la dem ligge i minst 30 minutter.
Ta kyllingen ut av marinaden, krydre med salt og pepper og grill snitslene over høy varme i 3-4 minutter på hver side. Del nektarinene i to og fjern steinene. Gni litt olje på snittflaten og grill nektarinene med snittflaten ned på varm grill i et par minutter, snu og grill nektarinene et lite minutt på den andre siden også.
Server kyllingen med grønn salat blandet med revet parmesan (gjerne også noen dråper olje, sitron, salt og pepper) og grillet nektarin.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk hvitløken. Visp sammen olje, hvitløk og sitronsaft.
Del kyllingfiletene i to på langs. Legg «kyllingsnitslene» mellom to lag plastfolie og bank dem lett slik at de blir omtrent like tykke over det hele. Legg kyllingen over i marinaden og la dem ligge i minst 30 minutter.
Ta kyllingen ut av marinaden, krydre med salt og pepper og grill snitslene over høy varme i 3-4 minutter på hver side. Del nektarinene i to og fjern steinene. Gni litt olje på snittflaten og grill nektarinene med snittflaten ned på varm grill i et par minutter, snu og grill nektarinene et lite minutt på den andre siden også.
Server kyllingen med grønn salat blandet med revet parmesan (gjerne også noen dråper olje, sitron, salt og pepper) og grillet nektarin.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?