Kylling i form med tomater og estragon
- Mat i form eller langpanne er etter min smak helt topp å servere i nærmest hvilken som helst anledning – fra enkel hverdagsmat en tirsdag i januar til festmat en lørdag i juli. Det geniale med slike retter er at de nærmest lager seg selv, skriver matblogger Marit Westlie som står bak kokeboken «Fru Timians beste sommermat».
Oppskriften er hentet fra boken «Fru Timians beste sommermat» (Cappelen Damm). Foto: Studio Dreyer Hensley
- Mat i form eller langpanne er etter min smak helt topp å servere i nærmest hvilken som helst anledning – fra enkel hverdagsmat en tirsdag i januar til festmat en lørdag i juli. Det geniale med slike retter er at de nærmest lager seg selv, skriver matblogger Marit Westlie som står bak kokeboken «Fru Timians beste sommermat».
Oppskriften er hentet fra boken «Fru Timians beste sommermat» (Cappelen Damm). Foto: Studio Dreyer Hensley
- 1 stk kylling, stor, ca. 2 kg per
- 1.5 ts flaksalt
- pepper, nykvernet
- 2 ss olivenolje
- 2 dl hvitvin
- 0.5 stk sitron
- 300 g cherrytomater
- 4 stilk estragon
- 1 stk kylling, stor, ca. 2 kg per
- 1.5 ts flaksalt
- pepper, nykvernet
- 2 ss olivenolje
- 2 dl hvitvin
- 0.5 stk sitron
- 300 g cherrytomater
- 4 stilk estragon
Start med å dele kyllingen i serveringsstykker. Da kutter du først av det ene beinet helt inntil kroppen. Når du finner akkurat knokkelfestet, er det en enkel sak å kjøre kniven gjennom. Så deler du beinet i to i leddet mellom låret og leggen. Gjenta på det andre beinet.
Skjær et snitt langsmed den ene siden av brystbeinet og skjær løs brystfileten. Del den så i to på tvers. Gjenta på den andre siden. Nå sitter du igjen med 8 fine serveringsstykker.
Kyllingskrotten kan du pakke inn i plastfolie og putte i fryseren, så har du et godt utgangspunkt for å koke kyllingkraft en dag sola ikke skinner.
Denne kyllingen smaker kjempegodt både varm og nesten helt avkjølt.

Bon appetit!
Start med å dele kyllingen i serveringsstykker. Da kutter du først av det ene beinet helt inntil kroppen. Når du finner akkurat knokkelfestet, er det en enkel sak å kjøre kniven gjennom. Så deler du beinet i to i leddet mellom låret og leggen. Gjenta på det andre beinet.
Skjær et snitt langsmed den ene siden av brystbeinet og skjær løs brystfileten. Del den så i to på tvers. Gjenta på den andre siden. Nå sitter du igjen med 8 fine serveringsstykker.
Kyllingskrotten kan du pakke inn i plastfolie og putte i fryseren, så har du et godt utgangspunkt for å koke kyllingkraft en dag sola ikke skinner.
Denne kyllingen smaker kjempegodt både varm og nesten helt avkjølt.