Kylling i form med tomater og estragon

1 t 30 min

- Mat i form eller langpanne er etter min smak helt topp å servere i nærmest hvilken som helst anledning – fra enkel hverdagsmat en tirsdag i januar til festmat en lørdag i juli. Det geniale med slike retter er at de nærmest lager seg selv, skriver matblogger Marit Westlie som står bak kokeboken «Fru Timians beste sommermat».

Oppskriften er hentet fra boken «Fru Timians beste sommermat» (Cappelen Damm). Foto: Studio Dreyer Hensley

933 har lagret denne
Kylling i form med tomater og estragon

- Mat i form eller langpanne er etter min smak helt topp å servere i nærmest hvilken som helst anledning – fra enkel hverdagsmat en tirsdag i januar til festmat en lørdag i juli. Det geniale med slike retter er at de nærmest lager seg selv, skriver matblogger Marit Westlie som står bak kokeboken «Fru Timians beste sommermat».

Oppskriften er hentet fra boken «Fru Timians beste sommermat» (Cappelen Damm). Foto: Studio Dreyer Hensley

933 har lagret denne
6
porsjoner
  • 1 stk kylling, stor, ca. 2 kg per
  • 1.5 ts flaksalt
  • pepper, nykvernet
  • 2 ss olivenolje
  • 2 dl hvitvin
  • 0.5 stk sitron
  • 300 g cherrytomater
  • 4 stilk estragon
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kylling, stor, ca. 2 kg per
  • 1.5 ts flaksalt
  • pepper, nykvernet
  • 2 ss olivenolje
  • 2 dl hvitvin
  • 0.5 stk sitron
  • 300 g cherrytomater
  • 4 stilk estragon
Sett stekeovnen på 200 grader.
Start med å dele kyllingen i serveringsstykker. Da kutter du først av det ene beinet helt inntil kroppen. Når du finner akkurat knokkelfestet, er det en enkel sak å kjøre kniven gjennom. Så deler du beinet i to i leddet mellom låret og leggen. Gjenta på det andre beinet.
Skjær et snitt langsmed den ene siden av brystbeinet og skjær løs brystfileten. Del den så i to på tvers. Gjenta på den andre siden. Nå sitter du igjen med 8 fine serveringsstykker.
Kyllingskrotten kan du pakke inn i plastfolie og putte i fryseren, så har du et godt utgangspunkt for å koke kyllingkraft en dag sola ikke skinner.
Gni inn kyllingbitene med salt, pepper og olivenolje før du legger dem over i en ildfast form. Så langt kan alt gjøres ferdig dagen før festen. Dekk i så fall formen med plastfolie før du setter den i kjøleskapet – og ta den ut igjen tidsnok til at kyllingen blir romtemperert før du fortsetter.
Slå hvitvinen og sitronsaften over kyllingbitene og legg i cherrytomatene og estragongreinene.
Stek kyllingen i ca. 50 minutter til bitene er gyllenbrune og gjennomstekte.
Denne kyllingen smaker kjempegodt både varm og nesten helt avkjølt.
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 200 grader.
Start med å dele kyllingen i serveringsstykker. Da kutter du først av det ene beinet helt inntil kroppen. Når du finner akkurat knokkelfestet, er det en enkel sak å kjøre kniven gjennom. Så deler du beinet i to i leddet mellom låret og leggen. Gjenta på det andre beinet.
Skjær et snitt langsmed den ene siden av brystbeinet og skjær løs brystfileten. Del den så i to på tvers. Gjenta på den andre siden. Nå sitter du igjen med 8 fine serveringsstykker.
Kyllingskrotten kan du pakke inn i plastfolie og putte i fryseren, så har du et godt utgangspunkt for å koke kyllingkraft en dag sola ikke skinner.
Gni inn kyllingbitene med salt, pepper og olivenolje før du legger dem over i en ildfast form. Så langt kan alt gjøres ferdig dagen før festen. Dekk i så fall formen med plastfolie før du setter den i kjøleskapet – og ta den ut igjen tidsnok til at kyllingen blir romtemperert før du fortsetter.
Slå hvitvinen og sitronsaften over kyllingbitene og legg i cherrytomatene og estragongreinene.
Stek kyllingen i ca. 50 minutter til bitene er gyllenbrune og gjennomstekte.
Denne kyllingen smaker kjempegodt både varm og nesten helt avkjølt.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?