Kyllingsatay med mango- og avokadosalat

1 h 30 min
Lagret av 1052 brukere
Kyllingsatay med mango- og avokadosalat
Lagret av 1052 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g kyllingfilet

Peanøttsaus

  • 1 stk rød chili, hakket
  • 2 stk hvitløksfedd, hakket
  • 1 ss ingefær, revet
  • 150 g peanøtter, salte
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ss brunt sukker, lyst
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss limesaft
  • 2 ts sesamolje
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 0.75 dl vann, kokende

Mango- og avokadosalat

  • 1 stk mango
  • 1 stk avokado
  • 1 stk rød chili
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 stk lime
  • koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g kyllingfilet

Peanøttsaus

  • 1 stk rød chili, hakket
  • 2 stk hvitløksfedd, hakket
  • 1 ss ingefær, revet
  • 150 g peanøtter, salte
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ss brunt sukker, lyst
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss limesaft
  • 2 ts sesamolje
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 0.75 dl vann, kokende

Mango- og avokadosalat

  • 1 stk mango
  • 1 stk avokado
  • 1 stk rød chili
  • 0.5 stk rødløk
  • 1 stk lime
  • koriander
Bland alle ingrediensene til peanøttsausen i en hurtigmikser og kjør til en grov og jevn saus.
Skjær kyllingen i en centimeter tykke strimler. Bland kyllingen med omtrent en tredjedel av peanøttsausen. Dekk til med plastfolie og la kyllingen marinere i kjøleskapet en times tid (-gjerne lenger hvis du har mulighet til det).
Tre kyllingstrimlene på spidd og grill over høy varme i 6-8 minutter. Snu spiddene et par-tre ganger underveis slik at de blir jevnt grillet. Rens og skjær mango og avokado i jevne biter.
Finsnitt chili og rødløk. Bland alt sammen og press over limesaft. Dryss over grovhakket koriander.
Varm resten av peanøttsausen i en liten kasserolle. Server kyllingsatayen med peanøttsaus og mango- og avokadosalat.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene til peanøttsausen i en hurtigmikser og kjør til en grov og jevn saus.
Skjær kyllingen i en centimeter tykke strimler. Bland kyllingen med omtrent en tredjedel av peanøttsausen. Dekk til med plastfolie og la kyllingen marinere i kjøleskapet en times tid (-gjerne lenger hvis du har mulighet til det).
Tre kyllingstrimlene på spidd og grill over høy varme i 6-8 minutter. Snu spiddene et par-tre ganger underveis slik at de blir jevnt grillet. Rens og skjær mango og avokado i jevne biter.
Finsnitt chili og rødløk. Bland alt sammen og press over limesaft. Dryss over grovhakket koriander.
Varm resten av peanøttsausen i en liten kasserolle. Server kyllingsatayen med peanøttsaus og mango- og avokadosalat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?