Kyllingsatay med mango- og avokadosalat
Hjemmelaget kyllingsatay med peanøttsaus og en frisk mango og avokadosalat smaker akkurat så godt som det høres ut som. Det er en pen liten liste ingredienser i sausen, men til gjengjeld skal det bare mikses i en hurtigmikser. Og for enkelhetens skyld har jeg brukt litt av sausen som marinade.
Som ekstra tilbehør passer det supert med kokt ris eller nudler.
Hjemmelaget kyllingsatay med peanøttsaus og en frisk mango og avokadosalat smaker akkurat så godt som det høres ut som. Det er en pen liten liste ingredienser i sausen, men til gjengjeld skal det bare mikses i en hurtigmikser. Og for enkelhetens skyld har jeg brukt litt av sausen som marinade.
Som ekstra tilbehør passer det supert med kokt ris eller nudler.
Ingredienser
- 600 g kyllingfilet
Peanøttsaus
- 1 stk rød chili, hakket
- 2 stk hvitløksfedd, hakket
- 1 ss ingefær, revet
- 150 g peanøtter, salte
- 1 ts gurkemeie
- 2 ss brunt sukker, lyst
- 2 ss soyasaus
- 2 ss fiskesaus
- 1 ss limesaft
- 2 ts sesamolje
- 1.5 dl kokosmelk
- 0.75 dl vann, kokende
Mango- og avokadosalat
- 1 stk mango
- 1 stk avokado
- 1 stk rød chili
- 0.5 stk rødløk
- 1 stk lime
- koriander
Slik gjør du:
- 600 g kyllingfilet
Peanøttsaus
- 1 stk rød chili, hakket
- 2 stk hvitløksfedd, hakket
- 1 ss ingefær, revet
- 150 g peanøtter, salte
- 1 ts gurkemeie
- 2 ss brunt sukker, lyst
- 2 ss soyasaus
- 2 ss fiskesaus
- 1 ss limesaft
- 2 ts sesamolje
- 1.5 dl kokosmelk
- 0.75 dl vann, kokende
Mango- og avokadosalat
- 1 stk mango
- 1 stk avokado
- 1 stk rød chili
- 0.5 stk rødløk
- 1 stk lime
- koriander
