Kyllingconfit - konfiterte kyllinglår
Lårene saltes, og noen ganger krydres, før de stille og rolig kokes møre i fett. Teknikken kan enkelt overføres til andre råvarer, enten det er snakk om fisk eller kjøtt, men tilberedningstid og temperaturer vil da selvsagt variere.
Tips: Får du ikke tak i andefett, kan du bruke en mild olivenolje. Smaken blir ikke helt den samme, men begge deler blir veldig godt.
Bytt ut kyllinglår med andelår og lag andeconfit.
Fettet kan siles, spares og fryses til neste gang du skal konfitere. Eller du kan bruke det til steking av for eksempel poteter.
Lårene saltes, og noen ganger krydres, før de stille og rolig kokes møre i fett. Teknikken kan enkelt overføres til andre råvarer, enten det er snakk om fisk eller kjøtt, men tilberedningstid og temperaturer vil da selvsagt variere.
Tips: Får du ikke tak i andefett, kan du bruke en mild olivenolje. Smaken blir ikke helt den samme, men begge deler blir veldig godt.
Bytt ut kyllinglår med andelår og lag andeconfit.
Fettet kan siles, spares og fryses til neste gang du skal konfitere. Eller du kan bruke det til steking av for eksempel poteter.
- 4 stk kyllinglår, helst økologiske
- 50 g havsalt, grovt
- 1 ss sitronskall, revet
- 2 ss rosmarin, ferske
- matfett, andefett
- 6 fedd hvitløk, uskrelt
- rosmarin
- timian
- hel sort pepper
- 4 stk kyllinglår, helst økologiske
- 50 g havsalt, grovt
- 1 ss sitronskall, revet
- 2 ss rosmarin, ferske
- matfett, andefett
- 6 fedd hvitløk, uskrelt
- rosmarin
- timian
- hel sort pepper
Løft lårene opp fra kasserollen og legg dem over i en passende form, eller bolle, med litt høye kanter. Slå fettet over og oppbevar lårene dekket med fett i kjøleskap.
Skrap fettet av lårene og legg dem (med skinnsiden opp) over i en liten langpanne.
Stek lårene ved 200 grader i ca. 25 minutter til skinnet blir sprøtt og gyllent.

Bon appetit!
Løft lårene opp fra kasserollen og legg dem over i en passende form, eller bolle, med litt høye kanter. Slå fettet over og oppbevar lårene dekket med fett i kjøleskap.
Skrap fettet av lårene og legg dem (med skinnsiden opp) over i en liten langpanne.
Stek lårene ved 200 grader i ca. 25 minutter til skinnet blir sprøtt og gyllent.