Til hovedinnhold

Andeconfit med ovnsbakte grønnsaker

1 h

Saftige andelår som stille og rolig har blitt kokt møre i sitt eget fett, slikt blir det mettende høstmat av.

Lagret av 177 brukere
Andeconfit med ovnsbakte grønnsaker

Saftige andelår som stille og rolig har blitt kokt møre i sitt eget fett, slikt blir det mettende høstmat av.

Lagret av 177 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g gresskar, uten frø og skall
  • 2 stk pastinakk
  • 2 stk rødløk
  • 4 stk fiken, ferske
  • 2 stk plommer
  • 2 ss honning, flytende
  • 0.5 stk sitron
  • 150 g spinat, renset og vasket babyspinat
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss sherryeddik
  • 4 stk and, andelår
  • timian, noen kvister
  • salt
  • pepper, kvernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g gresskar, uten frø og skall
  • 2 stk pastinakk
  • 2 stk rødløk
  • 4 stk fiken, ferske
  • 2 stk plommer
  • 2 ss honning, flytende
  • 0.5 stk sitron
  • 150 g spinat, renset og vasket babyspinat
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss sherryeddik
  • 4 stk and, andelår
  • timian, noen kvister
  • salt
  • pepper, kvernet
Skrell og skjær grønnsakene i jevne biter. Lag et dypt kryss i fikenene, del plommene i to og fjern steinen. Legg frukt og grønt utover i en stor ildfast form, men vent med spinaten.
Tilsett urter, 2 spiseskjeer andefett (fettet rundt andelårene) og 2 spiseskjeer olivenolje. Press over sitronsaft og drypp over honning. Krydre godt med salt og pepper.
Bak grønnsakene ved 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter. Vend litt på dem underveis. Andelårene kan varmes samtidig i ovnen. Når grønnsakene er klare tar du de ut, skrur ovnen på grill og griller lårene i ca 5 minutter til skinnet blir sprøtt og gyllent.
Visp sammen 2 spiseskjeer olivenolje og 1 spiseskje sherryeddik. Bland det sammen med grønnsakene sammen med spinatbladene. Server!
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og skjær grønnsakene i jevne biter. Lag et dypt kryss i fikenene, del plommene i to og fjern steinen. Legg frukt og grønt utover i en stor ildfast form, men vent med spinaten.
Tilsett urter, 2 spiseskjeer andefett (fettet rundt andelårene) og 2 spiseskjeer olivenolje. Press over sitronsaft og drypp over honning. Krydre godt med salt og pepper.
Bak grønnsakene ved 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter. Vend litt på dem underveis. Andelårene kan varmes samtidig i ovnen. Når grønnsakene er klare tar du de ut, skrur ovnen på grill og griller lårene i ca 5 minutter til skinnet blir sprøtt og gyllent.
Visp sammen 2 spiseskjeer olivenolje og 1 spiseskje sherryeddik. Bland det sammen med grønnsakene sammen med spinatbladene. Server!
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?