100 g valnøtter, velg type nøtter etter ønske, grovhakkede
1 dl tranebær, tørkede, og gojibær (gojibær kan sløyfes)
6 stk aprikos, tørkede, ev. tørkede fikener også
1 stk granateple
0.5 stk sitron, helst økologisk
olivenolje
timian, (noen stilker) og/eller rosmarin
salt
pepper, kvernet
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
1 stk kylling, hel, ca. 1.5 kg
2 stk gulrot, mellomstore
4 stk søtpotet
2 stk rødløk
3 fedd hvitløk
100 g valnøtter, velg type nøtter etter ønske, grovhakkede
1 dl tranebær, tørkede, og gojibær (gojibær kan sløyfes)
6 stk aprikos, tørkede, ev. tørkede fikener også
1 stk granateple
0.5 stk sitron, helst økologisk
olivenolje
timian, (noen stilker) og/eller rosmarin
salt
pepper, kvernet
Del opp kyllingen i bryst og lår. Del brystene i to og del lårene i klubbe og overlår.
Rens og skjær gulrøttene i staver, søtpoteter i kløfter, løk i kløfter og hvitløk i skiver. Ha alt over i en ildfast form. Drypp over olivenolje, krydre med salt og kvernet pepper og vend alt godt sammen. Bak grønnsakene i ovn ved 200 grader i 15 – 20 minutter (eller til grønnsakene begynner å bli møre).
Krydre kyllingen med salt og pepper. Brun kyllingstykkene godt i en stor varm stekepanne (med skinnsiden ned først), tilsett noen stilker friske urter underveis. Legg kyllingen med skinnsiden opp over i formen med grønnsakene. Press over sitronsaften og sett alt tilbake i ovnen i ca. 20 minutter
La strimlede aprikoser og hakkede nøtter få steke med de siste 5 minuttene. Dryss over tørkede bær og granateplekjerner før servering.
Bon appetit!
Del opp kyllingen i bryst og lår. Del brystene i to og del lårene i klubbe og overlår.
Rens og skjær gulrøttene i staver, søtpoteter i kløfter, løk i kløfter og hvitløk i skiver. Ha alt over i en ildfast form. Drypp over olivenolje, krydre med salt og kvernet pepper og vend alt godt sammen. Bak grønnsakene i ovn ved 200 grader i 15 – 20 minutter (eller til grønnsakene begynner å bli møre).
Krydre kyllingen med salt og pepper. Brun kyllingstykkene godt i en stor varm stekepanne (med skinnsiden ned først), tilsett noen stilker friske urter underveis. Legg kyllingen med skinnsiden opp over i formen med grønnsakene. Press over sitronsaften og sett alt tilbake i ovnen i ca. 20 minutter
La strimlede aprikoser og hakkede nøtter få steke med de siste 5 minuttene. Dryss over tørkede bær og granateplekjerner før servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto