Til hovedinnhold

Kylling med søtpoteter, nøtter og tørket frukt

1 h

La maten tilføre deg energi og overskudd, litt ekstra vitaminer, essensielle fettsyrer og antioksidanter!

Lagret av 140 brukere
Kylling med søtpoteter, nøtter og tørket frukt

La maten tilføre deg energi og overskudd, litt ekstra vitaminer, essensielle fettsyrer og antioksidanter!

Lagret av 140 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk kylling, hel, ca. 1.5 kg
  • 2 stk gulrot, mellomstore
  • 4 stk søtpotet
  • 2 stk rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 100 g valnøtter, velg type nøtter etter ønske, grovhakkede
  • 1 dl tranebær, tørkede, og gojibær (gojibær kan sløyfes)
  • 6 stk aprikos, tørkede, ev. tørkede fikener også
  • 1 stk granateple
  • 0.5 stk sitron, helst økologisk
  • olivenolje
  • timian, (noen stilker) og/eller rosmarin
  • salt
  • pepper, kvernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kylling, hel, ca. 1.5 kg
  • 2 stk gulrot, mellomstore
  • 4 stk søtpotet
  • 2 stk rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 100 g valnøtter, velg type nøtter etter ønske, grovhakkede
  • 1 dl tranebær, tørkede, og gojibær (gojibær kan sløyfes)
  • 6 stk aprikos, tørkede, ev. tørkede fikener også
  • 1 stk granateple
  • 0.5 stk sitron, helst økologisk
  • olivenolje
  • timian, (noen stilker) og/eller rosmarin
  • salt
  • pepper, kvernet
Del opp kyllingen i bryst og lår. Del brystene i to og del lårene i klubbe og overlår.
Del opp kyllingen i bryst og lår. Del brystene i to og del lårene i klubbe og overlår.
Rens og skjær gulrøttene i staver, søtpoteter i kløfter, løk i kløfter og hvitløk i skiver. Ha alt over i en ildfast form. Drypp over olivenolje, krydre med salt og kvernet pepper og vend alt godt sammen. Bak grønnsakene i ovn ved 200 grader i 15 – 20 minutter (eller til grønnsakene begynner å bli møre).
Rens og skjær gulrøttene i staver, søtpoteter i kløfter, løk i kløfter og hvitløk i skiver. Ha alt over i en ildfast form. Drypp over olivenolje, krydre med salt og kvernet pepper og vend alt godt sammen. Bak grønnsakene i ovn ved 200 grader i 15 – 20 minutter (eller til grønnsakene begynner å bli møre).
Krydre kyllingen med salt og pepper. Brun kyllingstykkene godt i en stor varm stekepanne (med skinnsiden ned først), tilsett noen stilker friske urter underveis. Legg kyllingen med skinnsiden opp over i formen med grønnsakene. Press over sitronsaften og sett alt tilbake i ovnen i ca. 20 minutter
La strimlede aprikoser og hakkede nøtter få steke med de siste 5 minuttene. Dryss over tørkede bær og granateplekjerner før servering.
La strimlede aprikoser og hakkede nøtter få steke med de siste 5 minuttene. Dryss over tørkede bær og granateplekjerner før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Del opp kyllingen i bryst og lår. Del brystene i to og del lårene i klubbe og overlår.
Del opp kyllingen i bryst og lår. Del brystene i to og del lårene i klubbe og overlår.
Rens og skjær gulrøttene i staver, søtpoteter i kløfter, løk i kløfter og hvitløk i skiver. Ha alt over i en ildfast form. Drypp over olivenolje, krydre med salt og kvernet pepper og vend alt godt sammen. Bak grønnsakene i ovn ved 200 grader i 15 – 20 minutter (eller til grønnsakene begynner å bli møre).
Rens og skjær gulrøttene i staver, søtpoteter i kløfter, løk i kløfter og hvitløk i skiver. Ha alt over i en ildfast form. Drypp over olivenolje, krydre med salt og kvernet pepper og vend alt godt sammen. Bak grønnsakene i ovn ved 200 grader i 15 – 20 minutter (eller til grønnsakene begynner å bli møre).
Krydre kyllingen med salt og pepper. Brun kyllingstykkene godt i en stor varm stekepanne (med skinnsiden ned først), tilsett noen stilker friske urter underveis. Legg kyllingen med skinnsiden opp over i formen med grønnsakene. Press over sitronsaften og sett alt tilbake i ovnen i ca. 20 minutter
La strimlede aprikoser og hakkede nøtter få steke med de siste 5 minuttene. Dryss over tørkede bær og granateplekjerner før servering.
La strimlede aprikoser og hakkede nøtter få steke med de siste 5 minuttene. Dryss over tørkede bær og granateplekjerner før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?