Hvitløkskylling
Du må absolutt ikke la deg skremme av antall hvitløkfedd i denne oppskriften, selv om jeg godt kan forstå at 40 hvitløksfedd høres ut som 35 for mye. Men det du vil oppleve er at hvitløken skifter fullstendig karakter og blir både mild og sødmefull med en nøtteaktig smak.
Dette er en kyllingklassiker som er vel verdt å prøve. Ris er godt som tilbehør, og gjerne en enkel og frisk grønn salat.
Du må absolutt ikke la deg skremme av antall hvitløkfedd i denne oppskriften, selv om jeg godt kan forstå at 40 hvitløksfedd høres ut som 35 for mye. Men det du vil oppleve er at hvitløken skifter fullstendig karakter og blir både mild og sødmefull med en nøtteaktig smak.
Dette er en kyllingklassiker som er vel verdt å prøve. Ris er godt som tilbehør, og gjerne en enkel og frisk grønn salat.
Ingredienser
- 1 stk kylling
- 40 stk hvitløksfedd, med skall
- 2 kvast estragon
- 2 dl hvitvin, tørr
- 2 ss smør
- 2 ss olivenolje, mild
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
- 1 stk kylling
- 40 stk hvitløksfedd, med skall
- 2 kvast estragon
- 2 dl hvitvin, tørr
- 2 ss smør
- 2 ss olivenolje, mild
- salt og kvernet pepper
