Til hovedinnhold

Hvitløkskylling

1 h 30 min

Du må absolutt ikke la deg skremme av antall hvitløkfedd i denne oppskriften, selv om jeg godt kan forstå at 40 hvitløksfedd høres ut som 35 for mye. Men det du vil oppleve er at hvitløken skifter fullstendig karakter og blir både mild og sødmefull med en nøtteaktig smak. 

Dette er en kyllingklassiker som er vel verdt å prøve. Ris er godt som tilbehør, og gjerne en enkel og frisk grønn salat.

Lagret av 424 brukere
Hvitløkskylling

Du må absolutt ikke la deg skremme av antall hvitløkfedd i denne oppskriften, selv om jeg godt kan forstå at 40 hvitløksfedd høres ut som 35 for mye. Men det du vil oppleve er at hvitløken skifter fullstendig karakter og blir både mild og sødmefull med en nøtteaktig smak. 

Dette er en kyllingklassiker som er vel verdt å prøve. Ris er godt som tilbehør, og gjerne en enkel og frisk grønn salat.

Lagret av 424 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk kylling
  • 40 stk hvitløksfedd, med skall
  • 2 kvast estragon
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje, mild
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kylling
  • 40 stk hvitløksfedd, med skall
  • 2 kvast estragon
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje, mild
  • salt og kvernet pepper
Skyll og tørk kyllingen innvendig og utvendig, krydre godt med salt og pepper på alle sider.
Smelt smør og olje i en tykkbunnet jerngryt. Legg i kyllingen og brun den godt på alle sider. Løft og snu på fuglen etter beste evne slik at den blir jevnt stekt, pass på varmen slik at ikke smøret blir brent. Løft ut den brunede kyllingen, fres hvitløkfeddene i gryten sammen med estragon og legg kyllingen tilbake i gryten. Tilsett vin og legg på lokk.
Sett gryten i ovnen og bak kyllingen i omtrent en time på 180 grader. Ta av lokket og la kyllingen få omtrent 10 minutter uten lokk for å friske opp brunfargen. La kyllingen få hvile i 10-20 minutter før den deles opp til servering.
Press den bløte hvitløken ut av skallet (bruk en potetpresse eller gni det gjennom en sikt) og smør den utover ristet brød som tilbehør, eller bland den moste hvitløken tilbake i stekesjyen. Et annet alternative er å blande litt av den moste hvitløken med 1 beger creme fraiche for så å smake til med salt og pepper, en superenkel og god saus.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll og tørk kyllingen innvendig og utvendig, krydre godt med salt og pepper på alle sider.
Smelt smør og olje i en tykkbunnet jerngryt. Legg i kyllingen og brun den godt på alle sider. Løft og snu på fuglen etter beste evne slik at den blir jevnt stekt, pass på varmen slik at ikke smøret blir brent. Løft ut den brunede kyllingen, fres hvitløkfeddene i gryten sammen med estragon og legg kyllingen tilbake i gryten. Tilsett vin og legg på lokk.
Sett gryten i ovnen og bak kyllingen i omtrent en time på 180 grader. Ta av lokket og la kyllingen få omtrent 10 minutter uten lokk for å friske opp brunfargen. La kyllingen få hvile i 10-20 minutter før den deles opp til servering.
Press den bløte hvitløken ut av skallet (bruk en potetpresse eller gni det gjennom en sikt) og smør den utover ristet brød som tilbehør, eller bland den moste hvitløken tilbake i stekesjyen. Et annet alternative er å blande litt av den moste hvitløken med 1 beger creme fraiche for så å smake til med salt og pepper, en superenkel og god saus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?