Til hovedinnhold

Spicy kylling med grillet mais

1 h 30 min

Dette er en litt annerledes måte å helsteke kylling på. Jeg har rett og slett gitt den en real trøkk etter først å ha klippet bort hele ryggraden. 
Dette er en glimrende måte å tilberede kylling på utegrillen, -tren litt inne nå så er du klar når sesongen starter. 
Den røde sausen kan du justere styrkegraden på etter valg av chilisaus og mengde. 

Lagret av 753 brukere
Spicy kylling med grillet mais

Dette er en litt annerledes måte å helsteke kylling på. Jeg har rett og slett gitt den en real trøkk etter først å ha klippet bort hele ryggraden. 
Dette er en glimrende måte å tilberede kylling på utegrillen, -tren litt inne nå så er du klar når sesongen starter. 
Den røde sausen kan du justere styrkegraden på etter valg av chilisaus og mengde. 

Lagret av 753 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk kylling, 1,5 kilo
  • 4 stk maiskolbe, kokte
  • 2 stk vårløk
  • 2 dl majones
  • 2 ss chilisaus, gjerne Sriracha
  • 2 ss smør, eller olje
  • salt og kvernet pepper

Rød saus

  • 1 dl ketchup
  • 1.5 ss chilisaus, gjerne Sriracha
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss honning, flytende
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 1 fedd hvitløk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kylling, 1,5 kilo
  • 4 stk maiskolbe, kokte
  • 2 stk vårløk
  • 2 dl majones
  • 2 ss chilisaus, gjerne Sriracha
  • 2 ss smør, eller olje
  • salt og kvernet pepper

Rød saus

  • 1 dl ketchup
  • 1.5 ss chilisaus, gjerne Sriracha
  • 2 ss riseddik
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss honning, flytende
  • 2 ts sesamolje
  • 1 ss ingefær, finrevet
  • 1 fedd hvitløk
Rør sammen alle ingrediensene til den røde sausen.
Skyll kyllingen i kaldt vann (innvendig og utvendig), klapp den tørr med kjøkkenpapir. Legg kyllingen med brystet ned på skjærefjøla. Bruk en fjærkresaks (eller en kraftig saks) og klipp langs begge sider av ryggraden. Fjern ryggraden (fjern også ev rester av blod og rusk), snu kyllingen og press den ned og ut samtidig.
Legg kyllingen over i en passende langpanne (eller ildfast form) med skinnsiden opp. Gni den godt inn med salt, pepper og mykt smør. Pensle kyllingen med halvparten av den røde sausen.
Dekk løst til med folie og stek kyllingen ved 180 grader i 30 minutter. Fjern folien, pensle på resten av sausen og stek videre i omtrent 25 minutter. Øk temperaturen til 220 grader og stek i ytterligere 10 minutter. Kyllingen skal bli rød og fin med noen mørke flekker her og der. La fuglen få hvile i minst 10 minutter før servering.
Del maiskolbene i to og grill dem over grill eller i en grillpanne. Smak majonesen til med chilisaus. Dryss finsnittet vårløk over kyllingen ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen alle ingrediensene til den røde sausen.
Skyll kyllingen i kaldt vann (innvendig og utvendig), klapp den tørr med kjøkkenpapir. Legg kyllingen med brystet ned på skjærefjøla. Bruk en fjærkresaks (eller en kraftig saks) og klipp langs begge sider av ryggraden. Fjern ryggraden (fjern også ev rester av blod og rusk), snu kyllingen og press den ned og ut samtidig.
Legg kyllingen over i en passende langpanne (eller ildfast form) med skinnsiden opp. Gni den godt inn med salt, pepper og mykt smør. Pensle kyllingen med halvparten av den røde sausen.
Dekk løst til med folie og stek kyllingen ved 180 grader i 30 minutter. Fjern folien, pensle på resten av sausen og stek videre i omtrent 25 minutter. Øk temperaturen til 220 grader og stek i ytterligere 10 minutter. Kyllingen skal bli rød og fin med noen mørke flekker her og der. La fuglen få hvile i minst 10 minutter før servering.
Del maiskolbene i to og grill dem over grill eller i en grillpanne. Smak majonesen til med chilisaus. Dryss finsnittet vårløk over kyllingen ved servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?