Murg jalfrezi
Kylling jalfrezi, eller kdahai kylling, eller kylling do piaza - denne retten har mange navn i India. Og muligens finnes det lokale varianter, men felles for dem alle er at de lages i en wok, uten mye saus, men med masse smak fra urter og krydder. Retten passer perfekt sammen med nanbrød, med raita og chutney ved siden av.
Oppskriften er hentet fra «Saritas India». Foto: Therese Skauge Kloset/Portal Forlag
Kylling jalfrezi, eller kdahai kylling, eller kylling do piaza - denne retten har mange navn i India. Og muligens finnes det lokale varianter, men felles for dem alle er at de lages i en wok, uten mye saus, men med masse smak fra urter og krydder. Retten passer perfekt sammen med nanbrød, med raita og chutney ved siden av.
Oppskriften er hentet fra «Saritas India». Foto: Therese Skauge Kloset/Portal Forlag
- 500 g kyllingfilet
- 50 g olje
- 1 ss gurkemeie
- 1 ts salt
- 100 g rapsolje
- 1 stk rødløk
- 2 ss ingefær, finhakket
- 2 stk grønn chili, i strimler
- 2 stk tomat, i båter
- 1 boks hermetiske tomater, hakkede
- 1 stk rød paprika, i strimler
- 1 stk grønn paprika, i strimler
- 1 ts spisskummen, malt
- 1 ts malt koriander
- 1 ss garam masala
- 1 ts chilipulver
- 1 klype bukkehornkløver
- koriander
- 0.5 stk lime, kun saften
- 1 dl kyllingkraft
- flaksalt
- 500 g kyllingfilet
- 50 g olje
- 1 ss gurkemeie
- 1 ts salt
- 100 g rapsolje
- 1 stk rødløk
- 2 ss ingefær, finhakket
- 2 stk grønn chili, i strimler
- 2 stk tomat, i båter
- 1 boks hermetiske tomater, hakkede
- 1 stk rød paprika, i strimler
- 1 stk grønn paprika, i strimler
- 1 ts spisskummen, malt
- 1 ts malt koriander
- 1 ss garam masala
- 1 ts chilipulver
- 1 klype bukkehornkløver
- koriander
- 0.5 stk lime, kun saften
- 1 dl kyllingkraft
- flaksalt
