Lys kylling- eller hønsekraft

3 h
Lagret av 72 brukere
Lys kylling- eller hønsekraft
Lagret av 72 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 kg oppkuttede kyllingbein/-skrog
  • 5 l vann
  • 250 g grønnsaker, løk, purreløk, sellerirot, gulrot
  • 1 stk krydderbunt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 kg oppkuttede kyllingbein/-skrog
  • 5 l vann
  • 250 g grønnsaker, løk, purreløk, sellerirot, gulrot
  • 1 stk krydderbunt
Vask og rens grønnsakene, og kutt dem opp i terninger.
Lag en standard krydderbunt av for eksempel persillestilker, laurbærblad, timian og sellerigrønt, pakket i gasbind. Hvis du ikke har gasbind kan du legge krydderet løst i kraftkjelen.
Bein og skrog skylles godt i kaldt vann. Legg dette i en kjele og fyll på så det dekkes med kaldt vann.
Bein og skrog skylles godt i kaldt vann. Legg dette i en kjele og fyll på så det dekkes med kaldt vann.
Kokes forsiktig opp. Skum overflaten fri for urenheter og fett.
Tilsett grønnsaker og urteblanding, og kok videre i to timer.
Kraften siles og reduseres (kokes inn) til ønsket fylde og smak. Avkjøles og fryses - gjerne i isbitformer.
Kraften siles og reduseres (kokes inn) til ønsket fylde og smak. Avkjøles og fryses - gjerne i isbitformer.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og rens grønnsakene, og kutt dem opp i terninger.
Lag en standard krydderbunt av for eksempel persillestilker, laurbærblad, timian og sellerigrønt, pakket i gasbind. Hvis du ikke har gasbind kan du legge krydderet løst i kraftkjelen.
Bein og skrog skylles godt i kaldt vann. Legg dette i en kjele og fyll på så det dekkes med kaldt vann.
Bein og skrog skylles godt i kaldt vann. Legg dette i en kjele og fyll på så det dekkes med kaldt vann.
Kokes forsiktig opp. Skum overflaten fri for urenheter og fett.
Tilsett grønnsaker og urteblanding, og kok videre i to timer.
Kraften siles og reduseres (kokes inn) til ønsket fylde og smak. Avkjøles og fryses - gjerne i isbitformer.
Kraften siles og reduseres (kokes inn) til ønsket fylde og smak. Avkjøles og fryses - gjerne i isbitformer.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?