Brukes som base i sauser til lyst kjøtt og fugl. Kyllingkraft er den mest anvendelige av alle kraftene, og den fungerer utmerket i de fleste sauser til både kjøtt, fisk og skalldyr. Oppskrift og bilde er hentet fra «Saus & kraft: Kokebok om saus og kraft» av Kulinarisk Akademi. Gursli-Berg forlag. Foto: Paul Paiewonsky
Brukes som base i sauser til lyst kjøtt og fugl. Kyllingkraft er den mest anvendelige av alle kraftene, og den fungerer utmerket i de fleste sauser til både kjøtt, fisk og skalldyr. Oppskrift og bilde er hentet fra «Saus & kraft: Kokebok om saus og kraft» av Kulinarisk Akademi. Gursli-Berg forlag. Foto: Paul Paiewonsky
250 g grønnsaker, løk, purreløk, sellerirot, gulrot
1 stk krydderbunt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
3 kg oppkuttede kyllingbein/-skrog
5 l vann
250 g grønnsaker, løk, purreløk, sellerirot, gulrot
1 stk krydderbunt
Vask og rens grønnsakene, og kutt dem opp i terninger.
Lag en standard krydderbunt av for eksempel persillestilker, laurbærblad, timian og sellerigrønt, pakket i gasbind. Hvis du ikke har gasbind kan du legge krydderet løst i kraftkjelen.
Bein og skrog skylles godt i kaldt vann. Legg dette i en kjele og fyll på så det dekkes med kaldt vann.
Kokes forsiktig opp. Skum overflaten fri for urenheter og fett.
Tilsett grønnsaker og urteblanding, og kok videre i to timer.
Kraften siles og reduseres (kokes inn) til ønsket fylde og smak. Avkjøles og fryses - gjerne i isbitformer.
Bon appetit!
Vask og rens grønnsakene, og kutt dem opp i terninger.
Lag en standard krydderbunt av for eksempel persillestilker, laurbærblad, timian og sellerigrønt, pakket i gasbind. Hvis du ikke har gasbind kan du legge krydderet løst i kraftkjelen.
Bein og skrog skylles godt i kaldt vann. Legg dette i en kjele og fyll på så det dekkes med kaldt vann.
Kokes forsiktig opp. Skum overflaten fri for urenheter og fett.
Tilsett grønnsaker og urteblanding, og kok videre i to timer.
Kraften siles og reduseres (kokes inn) til ønsket fylde og smak. Avkjøles og fryses - gjerne i isbitformer.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto