Til hovedinnhold
rask

«KFC» - Koreansk fried chicken med chilisaus

30 min

Denne koreanske KFC er intet mindre enn fingerslikkende god så sørg for å ha tørkepapir lett tilgjengelig. Og selv om kyllingoppskriften i utgangspunktet er beregnet til fire kan det godt være at det er akkurat passe mengde for to.

Lagret av 627 brukere
«KFC» - Koreansk fried chicken med chilisaus

Denne koreanske KFC er intet mindre enn fingerslikkende god så sørg for å ha tørkepapir lett tilgjengelig. Og selv om kyllingoppskriften i utgangspunktet er beregnet til fire kan det godt være at det er akkurat passe mengde for to.

Lagret av 627 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 - 6 stk kyllinglår
  • 120 g hvetemel
  • 2 ss maisenna
  • 1 stk eggehvite
  • 170 ml vann
  • 1.5 l olje, til fritering

Rød saus

  • 1 dl ketchup
  • 1 ss chilisaus, sterk
  • 2 ss riseddik, eller eddik 7%
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning, flytende
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ts sukker
  • 1 ss ingefær, finrevet og fersk
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 - 6 stk kyllinglår
  • 120 g hvetemel
  • 2 ss maisenna
  • 1 stk eggehvite
  • 170 ml vann
  • 1.5 l olje, til fritering

Rød saus

  • 1 dl ketchup
  • 1 ss chilisaus, sterk
  • 2 ss riseddik, eller eddik 7%
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning, flytende
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ts sukker
  • 1 ss ingefær, finrevet og fersk
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
Rør sammen alle ingrediensene til den røde sausen.
Del lårene i overlår og klubbe. Del overlårene i to og fjern lårbeinet.
Varm oljen i en tykkbunnet mellomstor gryte (ca. 180 grader).  Rør sammen mel, maisenna, eggehvite og kaldt vann. Krydre godt med salt og kvernet pepper.
Dypp kyllingstykkene i røren og friter kyllingstykkene gylne og sprø (7-8 minutter) i den varme oljen. Friter i flere omganger slik at oljen ikke blir avkjølt og alt klistrer seg sammen i gryta. Husk at klubbene gjerne tar litt lenger tid å steke enn bitene fra overlåret. La kyllingen renne av seg på kjøkkenpapir.
Når du har fritert all kyllingen kan du gi dem en rask runde til i frityren for å varme de opp igjen før servering. Vend kyllingstykkene i sausen og dryss over vårløk.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen alle ingrediensene til den røde sausen.
Del lårene i overlår og klubbe. Del overlårene i to og fjern lårbeinet.
Varm oljen i en tykkbunnet mellomstor gryte (ca. 180 grader).  Rør sammen mel, maisenna, eggehvite og kaldt vann. Krydre godt med salt og kvernet pepper.
Dypp kyllingstykkene i røren og friter kyllingstykkene gylne og sprø (7-8 minutter) i den varme oljen. Friter i flere omganger slik at oljen ikke blir avkjølt og alt klistrer seg sammen i gryta. Husk at klubbene gjerne tar litt lenger tid å steke enn bitene fra overlåret. La kyllingen renne av seg på kjøkkenpapir.
Når du har fritert all kyllingen kan du gi dem en rask runde til i frityren for å varme de opp igjen før servering. Vend kyllingstykkene i sausen og dryss over vårløk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?