rask

«KFC» - Koreansk fried chicken med chilisaus

30 min
664 har lagret denne
«KFC» - Koreansk fried chicken med chilisaus
664 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 - 6 stk kyllinglår
  • 120 g hvetemel
  • 2 ss maisenna
  • 1 stk eggehvite
  • 170 ml vann
  • 1.5 l olje, til fritering

Rød saus

  • 1 dl ketchup
  • 1 ss chilisaus, sterk
  • 2 ss riseddik, eller eddik 7%
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning, flytende
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ts sukker
  • 1 ss ingefær, finrevet og fersk
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 - 6 stk kyllinglår
  • 120 g hvetemel
  • 2 ss maisenna
  • 1 stk eggehvite
  • 170 ml vann
  • 1.5 l olje, til fritering

Rød saus

  • 1 dl ketchup
  • 1 ss chilisaus, sterk
  • 2 ss riseddik, eller eddik 7%
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss honning, flytende
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ts sukker
  • 1 ss ingefær, finrevet og fersk
  • 1 fedd hvitløk, revet eller finhakket
Rør sammen alle ingrediensene til den røde sausen.
Del lårene i overlår og klubbe. Del overlårene i to og fjern lårbeinet.
Varm oljen i en tykkbunnet mellomstor gryte (ca. 180 grader).  Rør sammen mel, maisenna, eggehvite og kaldt vann. Krydre godt med salt og kvernet pepper.
Dypp kyllingstykkene i røren og friter kyllingstykkene gylne og sprø (7-8 minutter) i den varme oljen. Friter i flere omganger slik at oljen ikke blir avkjølt og alt klistrer seg sammen i gryta. Husk at klubbene gjerne tar litt lenger tid å steke enn bitene fra overlåret. La kyllingen renne av seg på kjøkkenpapir.
Når du har fritert all kyllingen kan du gi dem en rask runde til i frityren for å varme de opp igjen før servering. Vend kyllingstykkene i sausen og dryss over vårløk.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen alle ingrediensene til den røde sausen.
Del lårene i overlår og klubbe. Del overlårene i to og fjern lårbeinet.
Varm oljen i en tykkbunnet mellomstor gryte (ca. 180 grader).  Rør sammen mel, maisenna, eggehvite og kaldt vann. Krydre godt med salt og kvernet pepper.
Dypp kyllingstykkene i røren og friter kyllingstykkene gylne og sprø (7-8 minutter) i den varme oljen. Friter i flere omganger slik at oljen ikke blir avkjølt og alt klistrer seg sammen i gryta. Husk at klubbene gjerne tar litt lenger tid å steke enn bitene fra overlåret. La kyllingen renne av seg på kjøkkenpapir.
Når du har fritert all kyllingen kan du gi dem en rask runde til i frityren for å varme de opp igjen før servering. Vend kyllingstykkene i sausen og dryss over vårløk.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?