Rask og enkel kyllingcurry
Den populære matbloggeren Ina-Janine Johnsen har gitt ut kokeboken «Mat på bordet – fra morgen til kveld», som består av 125 hverdagsoppskrifter med alt fra frokostpannekaker til smakfulle paier, samt fristende desserter og bakverk.
Hun mener at god og hjemmelaget hverdagsmat ikke trenger å være vanskelig.
- Det er ikke nødvendig å spise dårlig mat fordi man har liten tid til matlaging. Gode middager kan ofte lages på under 30 minutter, slik som denne. Det tar 20–30 minutter å koke ris, og i mellomtiden kan du lage en velsmakende curry, skriver Johnsen om denne enkle kyllingcurryen.
Oppskrift og foto av Ina-Janine Johnsen hentet fra «Mat på bordet – fra morgen til kveld» (Gyldendal forlag).
Den populære matbloggeren Ina-Janine Johnsen har gitt ut kokeboken «Mat på bordet – fra morgen til kveld», som består av 125 hverdagsoppskrifter med alt fra frokostpannekaker til smakfulle paier, samt fristende desserter og bakverk.
Hun mener at god og hjemmelaget hverdagsmat ikke trenger å være vanskelig.
- Det er ikke nødvendig å spise dårlig mat fordi man har liten tid til matlaging. Gode middager kan ofte lages på under 30 minutter, slik som denne. Det tar 20–30 minutter å koke ris, og i mellomtiden kan du lage en velsmakende curry, skriver Johnsen om denne enkle kyllingcurryen.
Oppskrift og foto av Ina-Janine Johnsen hentet fra «Mat på bordet – fra morgen til kveld» (Gyldendal forlag).
- 3 dl jasminris
- rapsolje, til steking
- 6 fedd hvitløk, finhakket
- 1 bit ingefær, skrelt og finhakket (ca. 2 cm per bit)
- 2 ss karripulver, halver mengden hvis pulveret er sterkt
- 1 ss spisskummen
- 4 stk kyllingfilet, i terninger
- 2 ss tomatpuré, toppede
- 2 stk løk, grovhakket
- 2 dl vann
- 3 dl gresk yoghurt, eller vanlig matyoghurt
- 2 stk rød paprika, i terninger
- salt
- pepper
- koriander, frisk til pynt
- 3 dl jasminris
- rapsolje, til steking
- 6 fedd hvitløk, finhakket
- 1 bit ingefær, skrelt og finhakket (ca. 2 cm per bit)
- 2 ss karripulver, halver mengden hvis pulveret er sterkt
- 1 ss spisskummen
- 4 stk kyllingfilet, i terninger
- 2 ss tomatpuré, toppede
- 2 stk løk, grovhakket
- 2 dl vann
- 3 dl gresk yoghurt, eller vanlig matyoghurt
- 2 stk rød paprika, i terninger
- salt
- pepper
- koriander, frisk til pynt
sammen med risen.

Bon appetit!
sammen med risen.