rask

Rask og enkel kyllingcurry

30 min
Lagret av 5004 brukere
Rask og enkel kyllingcurry
Lagret av 5004 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 dl jasminris
  • rapsolje, til steking
  • 6 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 bit ingefær, skrelt og finhakket (ca. 2 cm per bit)
  • 2 ss karripulver, halver mengden hvis pulveret er sterkt
  • 1 ss spisskummen
  • 4 stk kyllingfilet, i terninger
  • 2 ss tomatpuré, toppede
  • 2 stk løk, grovhakket
  • 2 dl vann
  • 3 dl gresk yoghurt, eller vanlig matyoghurt
  • 2 stk rød paprika, i terninger
  • salt
  • pepper
  • koriander, frisk til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 dl jasminris
  • rapsolje, til steking
  • 6 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 bit ingefær, skrelt og finhakket (ca. 2 cm per bit)
  • 2 ss karripulver, halver mengden hvis pulveret er sterkt
  • 1 ss spisskummen
  • 4 stk kyllingfilet, i terninger
  • 2 ss tomatpuré, toppede
  • 2 stk løk, grovhakket
  • 2 dl vann
  • 3 dl gresk yoghurt, eller vanlig matyoghurt
  • 2 stk rød paprika, i terninger
  • salt
  • pepper
  • koriander, frisk til pynt
Skyll jasminrisen. Fyll en kjele med 5 dl kaldt vann, og ha i risen. La vannet koke opp, skru ned varmen, sett på lokk og la det koke i 20 minutter. Skru av varmen, og la risen trekke til middagen er ferdig.
Varm en stor kjele med tykk bunn, og ha i noen spiseskjeer rapsolje. Fres hvitløk og ingefær noen øyeblikk i den varme oljen. Tilsett karripulver og spisskummen, og fres videre.
Ha i kyllingen, og la den steke med noen minutter. Tilsett tomatpuré og løk, og stek ytterligere noen minutter. Hell i vannet, og la det hele koke opp. Sett på lokk, og la det småkoke i cirka 10 minutter. Rør inn yoghurt og paprika. Sett på lokk, og la det koke videre i 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
Pynt kyllingcurryen med koriander, og server den
sammen med risen.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll jasminrisen. Fyll en kjele med 5 dl kaldt vann, og ha i risen. La vannet koke opp, skru ned varmen, sett på lokk og la det koke i 20 minutter. Skru av varmen, og la risen trekke til middagen er ferdig.
Varm en stor kjele med tykk bunn, og ha i noen spiseskjeer rapsolje. Fres hvitløk og ingefær noen øyeblikk i den varme oljen. Tilsett karripulver og spisskummen, og fres videre.
Ha i kyllingen, og la den steke med noen minutter. Tilsett tomatpuré og løk, og stek ytterligere noen minutter. Hell i vannet, og la det hele koke opp. Sett på lokk, og la det småkoke i cirka 10 minutter. Rør inn yoghurt og paprika. Sett på lokk, og la det koke videre i 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
Pynt kyllingcurryen med koriander, og server den
sammen med risen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?