Anne-Kat. Hærlands kyllingpita med yoghurtdressing
Ikke løp med saks, ropte de voksne da vi var barn. En kyllingpita derimot kan du løpe med uten at du risikerer annet enn hold i siden. Et gammelt kjerringråd sier at «hold» skal kunne forhindres dersom du har en stein i hånden mens du løper. Eller kanskje en kyllingpita?
Oppskriften er hentet fra Anne-Kat. Hærlands kokebok «Latterlig enkelt, latterlig godt. Favorittoppskrifter og husholdningstips». Foto: Trygve Indrelid
Ikke løp med saks, ropte de voksne da vi var barn. En kyllingpita derimot kan du løpe med uten at du risikerer annet enn hold i siden. Et gammelt kjerringråd sier at «hold» skal kunne forhindres dersom du har en stein i hånden mens du løper. Eller kanskje en kyllingpita?
Oppskriften er hentet fra Anne-Kat. Hærlands kokebok «Latterlig enkelt, latterlig godt. Favorittoppskrifter og husholdningstips». Foto: Trygve Indrelid
Ingredienser
- 4 - 6 stk kyllingfilet
- 4 stk pitabrød
- 1 stk salat
- sylteagurk
- rødløk
marinade
- 0.5 ts kanel
- 1 ts pepper
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 ts muskatnøtt
- 1 ts pepper
- 6 fedd hvitløk
- 0.5 dl sitronsaft
- 1 dl olje
- 2 ss tomatpuré
Yoghurt- og myntedressing
- 1.5 dl yoghurt, gresk
- 1 fedd hvitløk
- 2 - 4 ts sitronsaft
- 3 - 4 ss bladpersille, hakket
- 4 - 6 ss mynte, hakket
- 1 stk rødløk
- 2 ss olivenolje
- 1 stk tomat
- 1.5 ss sesamfrø
- 2 ts sukker
Slik gjør du:
- 4 - 6 stk kyllingfilet
- 4 stk pitabrød
- 1 stk salat
- sylteagurk
- rødløk
marinade
- 0.5 ts kanel
- 1 ts pepper
- 0.5 ts kardemomme
- 0.5 ts muskatnøtt
- 1 ts pepper
- 6 fedd hvitløk
- 0.5 dl sitronsaft
- 1 dl olje
- 2 ss tomatpuré
Yoghurt- og myntedressing
- 1.5 dl yoghurt, gresk
- 1 fedd hvitløk
- 2 - 4 ts sitronsaft
- 3 - 4 ss bladpersille, hakket
- 4 - 6 ss mynte, hakket
- 1 stk rødløk
- 2 ss olivenolje
- 1 stk tomat
- 1.5 ss sesamfrø
- 2 ts sukker
