Crispy duck eller pekingand er en fantastisk god rett som kombinerer mange spennende smaker. Den krydrede og søte smaken av hoisinsausen skaper sammen med den møre og sprø anden en kulinarisk fest. Ekstra godt blir det hvis du lager de små pannekakene selv.
Crispy duck eller pekingand er en fantastisk god rett som kombinerer mange spennende smaker. Den krydrede og søte smaken av hoisinsausen skaper sammen med den møre og sprø anden en kulinarisk fest. Ekstra godt blir det hvis du lager de små pannekakene selv.
Dypp lårene i en gryte med kokende vann i to minutter. La dem renne godt av.
Bland sammen soyasaus og sukker. Gni lårene inn med blandingen, og la de ligge utildekket i kjøleskapet i minst et par timer eller gjerne natten over.
Legg lårene med fettsiden opp i en ildfast form. Stek dem ved 150 grader i ca. to timer. Skru opp varmen til 200 grader og stek til skinnet blir helt sprøtt.
Lag pannekaker: Sikt melet over i en bolle. Tilsett vann og olje og arbeid deigen sammen til den blir helt glatt og smidig. Pakk deigen i plastfilm og la den hvile i 10 minutter.
Rull deigen ut til en pølse på ca. 5 cm i diameter. Del pølsen i 12 jevne skiver. Kjevl hver skive ut til en tynn rund leiv på ca. 18 cm i diameter.
Pensle halvparten av pannekakene med sesamolje. Legg de andre pannekakene oppå, slik at du får doble pannekaker. Bruk en tørr varm stekepanne og stek en dobbel pannekake om gangen. Stek raskt på begge sider, til de får gylne flekker og bobler litt opp.
Legg den doble pannekaken over på en tallerken og skill den fra hverandre (kakene kan nå stables oppå hverandre). Legg et kjøkkenhåndkle over de ferdigstekte pannekakene og fortsett sånn til alle er stekt.
Plukk andekjøttet fra benet og skjær alt i strimler (eller i hvert fall i mindre biter). Pensle over pannekakene med hoisinsaus og topp med andekjøtt, agurk og vårløk.
Bon appetit!
Dypp lårene i en gryte med kokende vann i to minutter. La dem renne godt av.
Bland sammen soyasaus og sukker. Gni lårene inn med blandingen, og la de ligge utildekket i kjøleskapet i minst et par timer eller gjerne natten over.
Legg lårene med fettsiden opp i en ildfast form. Stek dem ved 150 grader i ca. to timer. Skru opp varmen til 200 grader og stek til skinnet blir helt sprøtt.
Lag pannekaker: Sikt melet over i en bolle. Tilsett vann og olje og arbeid deigen sammen til den blir helt glatt og smidig. Pakk deigen i plastfilm og la den hvile i 10 minutter.
Rull deigen ut til en pølse på ca. 5 cm i diameter. Del pølsen i 12 jevne skiver. Kjevl hver skive ut til en tynn rund leiv på ca. 18 cm i diameter.
Pensle halvparten av pannekakene med sesamolje. Legg de andre pannekakene oppå, slik at du får doble pannekaker. Bruk en tørr varm stekepanne og stek en dobbel pannekake om gangen. Stek raskt på begge sider, til de får gylne flekker og bobler litt opp.
Legg den doble pannekaken over på en tallerken og skill den fra hverandre (kakene kan nå stables oppå hverandre). Legg et kjøkkenhåndkle over de ferdigstekte pannekakene og fortsett sånn til alle er stekt.
Plukk andekjøttet fra benet og skjær alt i strimler (eller i hvert fall i mindre biter). Pensle over pannekakene med hoisinsaus og topp med andekjøtt, agurk og vårløk.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto