Kylling tikka masala

2 timer

Saftig kylling i tikka masala-saus er full av gode og varme smaker. Noe av hemmeligheten bak indisk mat ligger i alle de spennende krydderblandingene. Du kan enten kjøpe ferdigblandet garam masala-krydder i butikken eller lage den selv med denne oppskriften. Kanskje er det enklere enn du tror?

Server kylling tikka masala med kokt basmatiris, naanbrød, papadums, mangochutney og raita for et skikkelig indisk festmåltid.
Tips: Ghee er det mest brukte matfettet i India og kan i grunnen sammenlignes og erstattes med klaret smør. Når du smelter smør, og lar det stå litt, vil alle faste melkepartikler synke til bunns i kasserollen. Hell av det klare smøret og kast melkepartiklene. Det klarede smøret tåler nå mye høyere varme uten å bli brent, men har fortsatt den gode smørsmaken i behold.

4194 har lagret denne
Tikka masala med kylling

Saftig kylling i tikka masala-saus er full av gode og varme smaker. Noe av hemmeligheten bak indisk mat ligger i alle de spennende krydderblandingene. Du kan enten kjøpe ferdigblandet garam masala-krydder i butikken eller lage den selv med denne oppskriften. Kanskje er det enklere enn du tror?

Server kylling tikka masala med kokt basmatiris, naanbrød, papadums, mangochutney og raita for et skikkelig indisk festmåltid.
Tips: Ghee er det mest brukte matfettet i India og kan i grunnen sammenlignes og erstattes med klaret smør. Når du smelter smør, og lar det stå litt, vil alle faste melkepartikler synke til bunns i kasserollen. Hell av det klare smøret og kast melkepartiklene. Det klarede smøret tåler nå mye høyere varme uten å bli brent, men har fortsatt den gode smørsmaken i behold.

4194 har lagret denne
4
porsjoner
  • 800 g kyllingfilet
  • smør, klarnet eller nøytral olje, til steking
  • koriander, frisk

Marinade

  • 2 ss garam masala
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss ingefær, frisk og finrevet
  • 0.5 ts salt
  • 1.5 dl yoghurt naturell, evt. gresk eller tyrkisk yoghurt
  • 2 ss olje, nøytral

Saus

  • 2 stk rødløk, finhakket
  • 1.5 ss ingefær, finrevet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1.5 ss garam masala
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 boks plommetomat, knuste
  • 3 dl fløte
  • salt, etter smak
  • sukker, etter smak
Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g kyllingfilet
  • smør, klarnet eller nøytral olje, til steking
  • koriander, frisk

Marinade

  • 2 ss garam masala
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss ingefær, frisk og finrevet
  • 0.5 ts salt
  • 1.5 dl yoghurt naturell, evt. gresk eller tyrkisk yoghurt
  • 2 ss olje, nøytral

Saus

  • 2 stk rødløk, finhakket
  • 1.5 ss ingefær, finrevet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1.5 ss garam masala
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 1 boks plommetomat, knuste
  • 3 dl fløte
  • salt, etter smak
  • sukker, etter smak
Skjær hver kyllingfilet i 4-5 biter. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Tilsett kyllingen og pass på at alle bitene er godt dekket av marinade.
Mariner kyllingen i minst 1 time i kjøleskapet, gjerne natten over.
Ta kyllingbitene opp av marinaden (ta vare på eventuelle rester av marinaden). Varm en stor stekepanne og stek kyllingen over høy varme. Legg kyllingen til side så lenge.

Tikka masala-saus

Smelt 2 spiseskjeer smør i en mellomstor gryte. Tilsett løken og fres løken til den blir gyllen, myk og litt karamellisert. Tilsett hvitløk, ingefær, garam masala, paprikapulver og chilipulver. La det frese videre i et minutt under omrøring.
Ha i tomatene (og eventuelle rester av marinaden), la sausen småkoke/putre i 10 minutter. Hell i fløten og la sausen koke stille og rolig videre i 20-25 minutter.
Legg kyllingbitene i sausen og la det hele trekke ved lav varme i ca 15 minutter.
Dryss over hakket frisk koriander og server retten med kokt basmatiris, raita, mangochutney, naanbrød og pappadums
Smak sausen til med salt og litt sukker. Kjør sausen raskt med en stavmikser hvis du ønsker den litt jevnere i konsistensen.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær hver kyllingfilet i 4-5 biter. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Tilsett kyllingen og pass på at alle bitene er godt dekket av marinade.
Mariner kyllingen i minst 1 time i kjøleskapet, gjerne natten over.
Ta kyllingbitene opp av marinaden (ta vare på eventuelle rester av marinaden). Varm en stor stekepanne og stek kyllingen over høy varme. Legg kyllingen til side så lenge.

Tikka masala-saus

Smelt 2 spiseskjeer smør i en mellomstor gryte. Tilsett løken og fres løken til den blir gyllen, myk og litt karamellisert. Tilsett hvitløk, ingefær, garam masala, paprikapulver og chilipulver. La det frese videre i et minutt under omrøring.
Ha i tomatene (og eventuelle rester av marinaden), la sausen småkoke/putre i 10 minutter. Hell i fløten og la sausen koke stille og rolig videre i 20-25 minutter.
Legg kyllingbitene i sausen og la det hele trekke ved lav varme i ca 15 minutter.
Dryss over hakket frisk koriander og server retten med kokt basmatiris, raita, mangochutney, naanbrød og pappadums
Smak sausen til med salt og litt sukker. Kjør sausen raskt med en stavmikser hvis du ønsker den litt jevnere i konsistensen.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?