Kylling tikka masala
Saftig kylling i tikka masala-saus er full av gode og varme smaker. Noe av hemmeligheten bak indisk mat ligger i alle de spennende krydderblandingene. Du kan enten kjøpe ferdigblandet garam masala-krydder i butikken eller lage den selv med denne oppskriften. Kanskje er det enklere enn du tror?
Server kylling tikka masala med kokt basmatiris, naanbrød, papadums, mangochutney og raita for et skikkelig indisk festmåltid.
Tips: Ghee er det mest brukte matfettet i India og kan i grunnen sammenlignes og erstattes med klaret smør. Når du smelter smør, og lar det stå litt, vil alle faste melkepartikler synke til bunns i kasserollen. Hell av det klare smøret og kast melkepartiklene. Det klarede smøret tåler nå mye høyere varme uten å bli brent, men har fortsatt den gode smørsmaken i behold.
Saftig kylling i tikka masala-saus er full av gode og varme smaker. Noe av hemmeligheten bak indisk mat ligger i alle de spennende krydderblandingene. Du kan enten kjøpe ferdigblandet garam masala-krydder i butikken eller lage den selv med denne oppskriften. Kanskje er det enklere enn du tror?
Server kylling tikka masala med kokt basmatiris, naanbrød, papadums, mangochutney og raita for et skikkelig indisk festmåltid.
Tips: Ghee er det mest brukte matfettet i India og kan i grunnen sammenlignes og erstattes med klaret smør. Når du smelter smør, og lar det stå litt, vil alle faste melkepartikler synke til bunns i kasserollen. Hell av det klare smøret og kast melkepartiklene. Det klarede smøret tåler nå mye høyere varme uten å bli brent, men har fortsatt den gode smørsmaken i behold.
- 800 g kyllingfilet
- smør, klarnet eller nøytral olje, til steking
- koriander, frisk
Marinade
- 2 ss garam masala
- 1 ss paprikapulver
- 1 ss ingefær, frisk og finrevet
- 0.5 ts salt
- 1.5 dl yoghurt naturell, evt. gresk eller tyrkisk yoghurt
- 2 ss olje, nøytral
Saus
- 2 stk rødløk, finhakket
- 1.5 ss ingefær, finrevet
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1.5 ss garam masala
- 2 ss paprikapulver
- 1 ts chilipulver
- 1 boks plommetomat, knuste
- 3 dl fløte
- salt, etter smak
- sukker, etter smak
- 800 g kyllingfilet
- smør, klarnet eller nøytral olje, til steking
- koriander, frisk
Marinade
- 2 ss garam masala
- 1 ss paprikapulver
- 1 ss ingefær, frisk og finrevet
- 0.5 ts salt
- 1.5 dl yoghurt naturell, evt. gresk eller tyrkisk yoghurt
- 2 ss olje, nøytral
Saus
- 2 stk rødløk, finhakket
- 1.5 ss ingefær, finrevet
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1.5 ss garam masala
- 2 ss paprikapulver
- 1 ts chilipulver
- 1 boks plommetomat, knuste
- 3 dl fløte
- salt, etter smak
- sukker, etter smak
Tikka masala-saus
