Til hovedinnhold

Kylling med honning, ingefær og lime

30 min

Kyllingen får en nydelig smak marinert med honning, ingefær, lime og sweet chili saus. Serveres med ris. 

Lagret av 1391 brukere
Kylling med honning, ingefær og lime

Kyllingen får en nydelig smak marinert med honning, ingefær, lime og sweet chili saus. Serveres med ris. 

Lagret av 1391 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g kylling, bryst eller overlår uten bein
  • 0.75 dl honning, flytende
  • 2 ss ingefær, finrevet
  • 2 fedd hvitløk, finrevet eller finhakket
  • 2 ss oystersauce
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss søt chilisaus
  • 0.5 dl vann
  • 1 stk lime, liten, vasket og skåret i tynne skiver
  • 500 g pak choy, renset og delt i jevne biter
  • 2 ss soyasaus
  • 2 stykker vårløk, i tynne strimler eller skiver
  • koriander, til pynt
  • ris, til servering
  • olje, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g kylling, bryst eller overlår uten bein
  • 0.75 dl honning, flytende
  • 2 ss ingefær, finrevet
  • 2 fedd hvitløk, finrevet eller finhakket
  • 2 ss oystersauce
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss søt chilisaus
  • 0.5 dl vann
  • 1 stk lime, liten, vasket og skåret i tynne skiver
  • 500 g pak choy, renset og delt i jevne biter
  • 2 ss soyasaus
  • 2 stykker vårløk, i tynne strimler eller skiver
  • koriander, til pynt
  • ris, til servering
  • olje, til steking
Del kyllingen i jevne stykker.
Rør sammen honning, ingefær, hvitløk, oystersauce, limesaft, sweet chili og vann.
Krydre kyllingen lett med salt og stek stykkene i litt olje i en varm stekepanne i ca 5 minutter. Hell over honningblandingen og limeskivene. La det koke til sausen tykner, i 2-3 minutter.
Fres pak choy i litt olje i en stor og varm stekepanne. Tilsett en liten dæsj vann og kok til væsken har fordampet. Tilsett soyasaus og legg salaten over på tallerkener eller et fat. Legg på kyllingen og dryss over vårløk og koriander. Serveres med ris.
woman cooking

Bon appetit!

Del kyllingen i jevne stykker.
Rør sammen honning, ingefær, hvitløk, oystersauce, limesaft, sweet chili og vann.
Krydre kyllingen lett med salt og stek stykkene i litt olje i en varm stekepanne i ca 5 minutter. Hell over honningblandingen og limeskivene. La det koke til sausen tykner, i 2-3 minutter.
Fres pak choy i litt olje i en stor og varm stekepanne. Tilsett en liten dæsj vann og kok til væsken har fordampet. Tilsett soyasaus og legg salaten over på tallerkener eller et fat. Legg på kyllingen og dryss over vårløk og koriander. Serveres med ris.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?