Til hovedinnhold
rask

Kinesisk kylling med frisk salat

30 min

Mens kyllingen koser seg i marinaden og siden i ovnen, har du god tid til å lage salaten, koke ris, og prate med gjestene. Oppskriften er fra matblogger Mette Lindgren med bloggen «My food passion».

Lagret av 1871 brukere
Kinesisk kylling med frisk salat

Mens kyllingen koser seg i marinaden og siden i ovnen, har du god tid til å lage salaten, koke ris, og prate med gjestene. Oppskriften er fra matblogger Mette Lindgren med bloggen «My food passion».

Lagret av 1871 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Kinesisk kylling

  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 ss søt chilisaus
  • 3 fedd hvitløk, presset
  • 2 ts ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sitron, saften
  • 0.5 ts kinesisk five spice-krydder
  • 4 stk kyllingbryst
  • 1 ss sesamfrø

Agurk og brekkbønnesalat

  • 200 g grønne bønner
  • 0.5 stilk agurk
  • 2 ss soyasaus
  • 0.25 ts sesamolje
  • 2 ts riseddik
  • 2 ss honning, flytende

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kinesisk kylling

  • 1 dl hoisinsaus
  • 1 ss søt chilisaus
  • 3 fedd hvitløk, presset
  • 2 ts ingefær
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sitron, saften
  • 0.5 ts kinesisk five spice-krydder
  • 4 stk kyllingbryst
  • 1 ss sesamfrø

Agurk og brekkbønnesalat

  • 200 g grønne bønner
  • 0.5 stilk agurk
  • 2 ss soyasaus
  • 0.25 ts sesamolje
  • 2 ts riseddik
  • 2 ss honning, flytende
Sett ovnen på 200 grader
Rør sammen alle ingrediensene foruten kylling og sesamfrø. Del kylling i mindre biter.
Legg dem i marinaden og mariner i ca 15 min.
Legg folie på et stekebrett. Legg på kyllingbitene med marinaden, fordel utover.
Stek i ca 10 min. Ved servering, strø over sesamfrø.
Kok bønnene i noen minutter i kokende vann til møre. Legg dem i iskaldt vann. La renne godt av.
Bland soya, riseddik, sesamolje og honning. Legg bønner og agurk i en skål, hell over dressingen og rør om.
Server med kokt jasmin ris.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 200 grader
Rør sammen alle ingrediensene foruten kylling og sesamfrø. Del kylling i mindre biter.
Legg dem i marinaden og mariner i ca 15 min.
Legg folie på et stekebrett. Legg på kyllingbitene med marinaden, fordel utover.
Stek i ca 10 min. Ved servering, strø over sesamfrø.
Kok bønnene i noen minutter i kokende vann til møre. Legg dem i iskaldt vann. La renne godt av.
Bland soya, riseddik, sesamolje og honning. Legg bønner og agurk i en skål, hell over dressingen og rør om.
Server med kokt jasmin ris.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?