rask
Kinesisk kylling med frisk salat
30 min
Mens kyllingen koser seg i marinaden og siden i ovnen, har du god tid til å lage salaten, koke ris, og prate med gjestene. Oppskriften er fra matblogger Mette Lindgren med bloggen «My food passion».
Lagret av 1871 brukere
Mens kyllingen koser seg i marinaden og siden i ovnen, har du god tid til å lage salaten, koke ris, og prate med gjestene. Oppskriften er fra matblogger Mette Lindgren med bloggen «My food passion».
Lagret av 1871 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
Kinesisk kylling
- 1 dl hoisinsaus
- 1 ss søt chilisaus
- 3 fedd hvitløk, presset
- 2 ts ingefær
- 2 ss soyasaus
- 2 ss sitron, saften
- 0.5 ts kinesisk five spice-krydder
- 4 stk kyllingbryst
- 1 ss sesamfrø
Agurk og brekkbønnesalat
- 200 g grønne bønner
- 0.5 stilk agurk
- 2 ss soyasaus
- 0.25 ts sesamolje
- 2 ts riseddik
- 2 ss honning, flytende
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Kinesisk kylling
- 1 dl hoisinsaus
- 1 ss søt chilisaus
- 3 fedd hvitløk, presset
- 2 ts ingefær
- 2 ss soyasaus
- 2 ss sitron, saften
- 0.5 ts kinesisk five spice-krydder
- 4 stk kyllingbryst
- 1 ss sesamfrø
Agurk og brekkbønnesalat
- 200 g grønne bønner
- 0.5 stilk agurk
- 2 ss soyasaus
- 0.25 ts sesamolje
- 2 ts riseddik
- 2 ss honning, flytende
Sett ovnen på 200 grader
Rør sammen alle ingrediensene foruten kylling og sesamfrø. Del kylling i mindre biter.
Legg dem i marinaden og mariner i ca 15 min.
Legg folie på et stekebrett. Legg på kyllingbitene med marinaden, fordel utover.
Stek i ca 10 min. Ved servering, strø over sesamfrø.
Kok bønnene i noen minutter i kokende vann til møre. Legg dem i iskaldt vann. La renne godt av.
Bland soya, riseddik, sesamolje og honning. Legg bønner og agurk i en skål, hell over dressingen og rør om.
Server med kokt jasmin ris.

Bon appetit!
Sett ovnen på 200 grader
Rør sammen alle ingrediensene foruten kylling og sesamfrø. Del kylling i mindre biter.
Legg dem i marinaden og mariner i ca 15 min.
Legg folie på et stekebrett. Legg på kyllingbitene med marinaden, fordel utover.
Stek i ca 10 min. Ved servering, strø over sesamfrø.
Kok bønnene i noen minutter i kokende vann til møre. Legg dem i iskaldt vann. La renne godt av.
Bland soya, riseddik, sesamolje og honning. Legg bønner og agurk i en skål, hell over dressingen og rør om.
Server med kokt jasmin ris.