Ny

Kylling og epler i form

50 min

Epler hører vel så hjemme i en rekke middagsretter som i eplekake og desserter, spør du meg. Epler passer til kylling, viltkjøtt, svin og oster for å nevne noe.

I denne retten får eplene selskap av kyllinglårfilet, kraft og rosmarin. Her kan alt stekes i samme panne/form hvis du har en som tåler ovn.

668 har lagret denne
Kyllinglårfilet og epleskiver i form
Foto: Silje Sandberg

Epler hører vel så hjemme i en rekke middagsretter som i eplekake og desserter, spør du meg. Epler passer til kylling, viltkjøtt, svin og oster for å nevne noe.

I denne retten får eplene selskap av kyllinglårfilet, kraft og rosmarin. Her kan alt stekes i samme panne/form hvis du har en som tåler ovn.

668 har lagret denne
4
porsjoner
  • 800 g kyllinglårfilet, gjerne økologisk
  • nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 ss hvetemel
  • 3 dl kyllingkraft
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 ss honning, evt sukker
  • 3 stk eple, i skiver
  • 2 kvister rosmarin
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g kyllinglårfilet, gjerne økologisk
  • nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 2 stk sjalottløk, finhakket
  • 1 ss hvetemel
  • 3 dl kyllingkraft
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 ss honning, evt sukker
  • 3 stk eple, i skiver
  • 2 kvister rosmarin
  • salt og kvernet pepper
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Varm litt olje i en stekepanne og legg i lårfiletene. Krydre med salt og pepper og brun dem raskt på begge sider. Fjern filetene fra stekepannen.
Smelt smør og stek sjalottløk blank på middels varme i samme stekepanne. Tilsett mel og rør godt sammen. Spe i med kyllingkraft og kok opp. Smak til med eplesidereddik, honning, salt og pepper.
Legg kyllingfiletene, eplene og rosmarinstilkene i stekepannen sammen med sausen. Obs: Om du ikke har en panne som tåler stekeovn kan du bytte over til en ildfast form.
Stekes midt i ovnen i cirka 15-20 minutter, eller til kyllingen er gyllen og gjennomstekt.
Server gjerne med ovnsbakte poteter, ris eller en deilig salat.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Varm litt olje i en stekepanne og legg i lårfiletene. Krydre med salt og pepper og brun dem raskt på begge sider. Fjern filetene fra stekepannen.
Smelt smør og stek sjalottløk blank på middels varme i samme stekepanne. Tilsett mel og rør godt sammen. Spe i med kyllingkraft og kok opp. Smak til med eplesidereddik, honning, salt og pepper.
Legg kyllingfiletene, eplene og rosmarinstilkene i stekepannen sammen med sausen. Obs: Om du ikke har en panne som tåler stekeovn kan du bytte over til en ildfast form.
Stekes midt i ovnen i cirka 15-20 minutter, eller til kyllingen er gyllen og gjennomstekt.
Server gjerne med ovnsbakte poteter, ris eller en deilig salat.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?