Epler hører vel så hjemme i en rekke middagsretter som i eplekake og desserter, spør du meg. Epler passer til kylling, viltkjøtt, svin og oster for å nevne noe.
I denne retten får eplene selskap av kyllinglårfilet, kraft og rosmarin. Her kan alt stekes i samme panne/form hvis du har en som tåler ovn.
Epler hører vel så hjemme i en rekke middagsretter som i eplekake og desserter, spør du meg. Epler passer til kylling, viltkjøtt, svin og oster for å nevne noe.
I denne retten får eplene selskap av kyllinglårfilet, kraft og rosmarin. Her kan alt stekes i samme panne/form hvis du har en som tåler ovn.
Varm litt olje i en stekepanne og legg i lårfiletene. Krydre med salt og pepper og brun dem raskt på begge sider. Fjern filetene fra stekepannen.
Smelt smør og stek sjalottløk blank på middels varme i samme stekepanne. Tilsett mel og rør godt sammen. Spe i med kyllingkraft og kok opp. Smak til med eplesidereddik, honning, salt og pepper.
Legg kyllingfiletene, eplene og rosmarinstilkene i stekepannen sammen med sausen. Obs: Om du ikke har en panne som tåler stekeovn kan du bytte over til en ildfast form.
Stekes midt i ovnen i cirka 15-20 minutter, eller til kyllingen er gyllen og gjennomstekt.
Server gjerne med ovnsbakte poteter, ris eller en deilig salat.
Bon appetit!
Forvarm stekeovnen til 200 grader.
Varm litt olje i en stekepanne og legg i lårfiletene. Krydre med salt og pepper og brun dem raskt på begge sider. Fjern filetene fra stekepannen.
Smelt smør og stek sjalottløk blank på middels varme i samme stekepanne. Tilsett mel og rør godt sammen. Spe i med kyllingkraft og kok opp. Smak til med eplesidereddik, honning, salt og pepper.
Legg kyllingfiletene, eplene og rosmarinstilkene i stekepannen sammen med sausen. Obs: Om du ikke har en panne som tåler stekeovn kan du bytte over til en ildfast form.
Stekes midt i ovnen i cirka 15-20 minutter, eller til kyllingen er gyllen og gjennomstekt.
Server gjerne med ovnsbakte poteter, ris eller en deilig salat.