rask

Kyllingspyd med ferskendipp

30 min
338 har lagret denne
Grillede kyllingspyd med ferskendipp
Foto: Silje Sandberg
338 har lagret denne
4
porsjoner

Kyllingspyd

  • 1 kg kyllingfilet
  • 1 dl nøytral olje
  • 3 ss søt soyasaus, ketjap manis
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss fish sauce
  • 1 ss frisk ingefær

Ferskendipp

  • 1 dl mandler, 1 dl = ca 70 g
  • 3 stk hermetiske fersken
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 ts salt
  • 1 ts sambal oelek, evt sriracha
  • 2 ss koriander, hakket, (kan sløyfes)
Unngå at skjermen går i dvale

Kyllingspyd

  • 1 kg kyllingfilet
  • 1 dl nøytral olje
  • 3 ss søt soyasaus, ketjap manis
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss fish sauce
  • 1 ss frisk ingefær

Ferskendipp

  • 1 dl mandler, 1 dl = ca 70 g
  • 3 stk hermetiske fersken
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 ts salt
  • 1 ts sambal oelek, evt sriracha
  • 2 ss koriander, hakket, (kan sløyfes)
Legg spydene i vann, slik at de ikke fliser opp når du trer, eller tar fyr på grillen. La de ligge 10-15 minutter.
Skjær kyllingfiletene i biter på cirka 2x2 cm. Bland oljen, soyasausene, fiskesausen og den revne ingefæren. Ha marinaden i en bolle og bland med kyllingen. Sett til side.
Skåld mandlene i kokende vann, hell av, skyll i kaldt vann og fjern skallet. Ha mandler, koriander, fersken, crème fraîche og sambal oelek i en foodprosessor eller i en kolbe og bruk stavmikser. Kjør blandingen glatt. Smak til med salt og eventuelt mer sambal oelek.
Grill kyllingspydene på grillen eller i stekeovn på 240°C i 4 minutter på hver side, til de er gjennomstekt.
Server kyllingspydene med ferskendippen til å dyppe i.
woman cooking

Bon appetit!

Legg spydene i vann, slik at de ikke fliser opp når du trer, eller tar fyr på grillen. La de ligge 10-15 minutter.
Skjær kyllingfiletene i biter på cirka 2x2 cm. Bland oljen, soyasausene, fiskesausen og den revne ingefæren. Ha marinaden i en bolle og bland med kyllingen. Sett til side.
Skåld mandlene i kokende vann, hell av, skyll i kaldt vann og fjern skallet. Ha mandler, koriander, fersken, crème fraîche og sambal oelek i en foodprosessor eller i en kolbe og bruk stavmikser. Kjør blandingen glatt. Smak til med salt og eventuelt mer sambal oelek.
Grill kyllingspydene på grillen eller i stekeovn på 240°C i 4 minutter på hver side, til de er gjennomstekt.
Server kyllingspydene med ferskendippen til å dyppe i.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?