rask

Kylling souvlaki med tomatsalat

25 min
(4 timer forarbeid)

Kylling er godt og enkelt å grille og kan lages på mange måter. En populær gresk rett er kylling souvlaki - som rett og slett er marinert og grillet kjøtt på spyd. Kjøttet bør ligge i marinaden i 3-4 timer, helst over natten.

Tips: Bruker du grillspyd av tre, kan disse bløtlegges en halvtime før for å unngå at de begynner å brenne under grillingen.

Prøv gjerne også oppskriften på souvlaki av svinenakke med en liten vri.

1023 har lagret denne
Kylling souvlaki på grillspyd i en skål med tomatsalat, feta, tzatziki og ruccola
Foto: Silje Sandberg

Kylling er godt og enkelt å grille og kan lages på mange måter. En populær gresk rett er kylling souvlaki - som rett og slett er marinert og grillet kjøtt på spyd. Kjøttet bør ligge i marinaden i 3-4 timer, helst over natten.

Tips: Bruker du grillspyd av tre, kan disse bløtlegges en halvtime før for å unngå at de begynner å brenne under grillingen.

Prøv gjerne også oppskriften på souvlaki av svinenakke med en liten vri.

1023 har lagret denne
4
porsjoner

Kylling souvlaki

  • 900 g kyllinglårfilet, i biter
  • 0.5 stk løk, i tynne skiver
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 ss oregano
  • 1 ts timian
  • 1 ts rosmarin
  • 3 ss hvitvinseddik

Tomatsalat

  • 4 - 5 stk tomat, solmodne
  • 0.5 stk løk, i tynne skiver
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts rødvinseddik
  • 1 ts oregano, tørket
  • 1 ts salt

Til servering

  • 200 g fetaost
  • tzatziki
  • ruccola
Unngå at skjermen går i dvale

Kylling souvlaki

  • 900 g kyllinglårfilet, i biter
  • 0.5 stk løk, i tynne skiver
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 ss oregano
  • 1 ts timian
  • 1 ts rosmarin
  • 3 ss hvitvinseddik

Tomatsalat

  • 4 - 5 stk tomat, solmodne
  • 0.5 stk løk, i tynne skiver
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts rødvinseddik
  • 1 ts oregano, tørket
  • 1 ts salt

Til servering

  • 200 g fetaost
  • tzatziki
  • ruccola
Bland oregano, timian, rosmarin, løk, hvitløk, olivenolje, eddik, honning, salt og pepper i romslig en bolle.
Skjær lårfiletene i biter og bland de med marinaden. Dekk til bollen og la kjøttet marineres i 3-4 timer, eller gjerne over natten.
Skjær tomatene i båter, kutt løken i skiver og bland sammen med fetaost, olivenolje, eddik, oregano og salt.
Tre kyllingbitene på grillspyd og forvarm grillen til middels høy varme.
Stek kyllingspydene 3-4 minutter på hver side til de har fått fin stekeskorpe og er gjennomstekte.
Server kyllingspydene med tomatsalat, ruccola og tzatziki.
woman cooking

Bon appetit!

Bland oregano, timian, rosmarin, løk, hvitløk, olivenolje, eddik, honning, salt og pepper i romslig en bolle.
Skjær lårfiletene i biter og bland de med marinaden. Dekk til bollen og la kjøttet marineres i 3-4 timer, eller gjerne over natten.
Skjær tomatene i båter, kutt løken i skiver og bland sammen med fetaost, olivenolje, eddik, oregano og salt.
Tre kyllingbitene på grillspyd og forvarm grillen til middels høy varme.
Stek kyllingspydene 3-4 minutter på hver side til de har fått fin stekeskorpe og er gjennomstekte.
Server kyllingspydene med tomatsalat, ruccola og tzatziki.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?