Kylling souvlaki med tomatsalat
Kylling er godt og enkelt å grille og kan lages på mange måter. En populær gresk rett er kylling souvlaki - som rett og slett er marinert og grillet kjøtt på spyd. Kjøttet bør ligge i marinaden i 3-4 timer, helst over natten.
Tips: Bruker du grillspyd av tre, kan disse bløtlegges en halvtime før for å unngå at de begynner å brenne under grillingen.
Prøv gjerne også oppskriften på souvlaki av svinenakke med en liten vri.
Kylling er godt og enkelt å grille og kan lages på mange måter. En populær gresk rett er kylling souvlaki - som rett og slett er marinert og grillet kjøtt på spyd. Kjøttet bør ligge i marinaden i 3-4 timer, helst over natten.
Tips: Bruker du grillspyd av tre, kan disse bløtlegges en halvtime før for å unngå at de begynner å brenne under grillingen.
Prøv gjerne også oppskriften på souvlaki av svinenakke med en liten vri.
Kylling souvlaki
- 900 g kyllinglårfilet, i biter
- 0.5 stk løk, i tynne skiver
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 dl olivenolje
- 1 ss honning
- 1 ss oregano
- 1 ts timian
- 1 ts rosmarin
- 3 ss hvitvinseddik
Tomatsalat
- 4 - 5 stk tomat, solmodne
- 0.5 stk løk, i tynne skiver
- 4 ss olivenolje
- 1 ts rødvinseddik
- 1 ts oregano, tørket
- 1 ts salt
Til servering
- 200 g fetaost
- tzatziki
- ruccola
Kylling souvlaki
- 900 g kyllinglårfilet, i biter
- 0.5 stk løk, i tynne skiver
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 dl olivenolje
- 1 ss honning
- 1 ss oregano
- 1 ts timian
- 1 ts rosmarin
- 3 ss hvitvinseddik
Tomatsalat
- 4 - 5 stk tomat, solmodne
- 0.5 stk løk, i tynne skiver
- 4 ss olivenolje
- 1 ts rødvinseddik
- 1 ts oregano, tørket
- 1 ts salt
Til servering
- 200 g fetaost
- tzatziki
- ruccola
