Grillspyd er typisk filippinsk gatemat som du finner overalt, ifølge matblogger Analiza Gonzales Jenssen. Hun har her kombinert filippinske grillspyd med eggesalat og banansaus, der sistnevnte er en filippinsk variant av ketchup.
Grillspyd er typisk filippinsk gatemat som du finner overalt, ifølge matblogger Analiza Gonzales Jenssen. Hun har her kombinert filippinske grillspyd med eggesalat og banansaus, der sistnevnte er en filippinsk variant av ketchup.
Bland alle ingrediensene til grillspydene, bortsett fra kylling, i en bolle. La sukkeret løse seg opp.
Skjær kjøttet i strimler og legg i marinaden i minst 3 timer.
Tre kjøttstrimlene på grillspydene og legg på grillen. Hvis grillspydene er av tre, må de først ligge og trekke i vann.
Gå over til banansausen. Mos rosiner, løk, hvitløk, tomatpuré, bananer, sukker og vann med 1 dl epleeddik. Bruk stavmikser i en kjele.
Kok opp og tilsett resten av epleeddiken, salt og chili.
La det småputre i en time på middels varme, rør en gang i blant slik at det ikke brenner seg. Blir blandingen for seig, så kan du ha i mer vann, men ikke mer enn 2 dl.
Tilslutt sirup, kanel, muskat, allehånde, nellik og rom og la sausen koke omtrent 30 minutter til den blir tykk.
Lag så eggesalaten. Del egg og tomater i terninger, finhakk gressløken og bland alt sammen med fiskesaus og sitronjuice.
Server grillspydene med ris, eggesalat og litt ekstra banansaus.
Bon appetit!
Bland alle ingrediensene til grillspydene, bortsett fra kylling, i en bolle. La sukkeret løse seg opp.
Skjær kjøttet i strimler og legg i marinaden i minst 3 timer.
Tre kjøttstrimlene på grillspydene og legg på grillen. Hvis grillspydene er av tre, må de først ligge og trekke i vann.
Gå over til banansausen. Mos rosiner, løk, hvitløk, tomatpuré, bananer, sukker og vann med 1 dl epleeddik. Bruk stavmikser i en kjele.
Kok opp og tilsett resten av epleeddiken, salt og chili.
La det småputre i en time på middels varme, rør en gang i blant slik at det ikke brenner seg. Blir blandingen for seig, så kan du ha i mer vann, men ikke mer enn 2 dl.
Tilslutt sirup, kanel, muskat, allehånde, nellik og rom og la sausen koke omtrent 30 minutter til den blir tykk.
Lag så eggesalaten. Del egg og tomater i terninger, finhakk gressløken og bland alt sammen med fiskesaus og sitronjuice.
Server grillspydene med ris, eggesalat og litt ekstra banansaus.