Kyllingform med feta
Kyllingform i ovn er en lettvint middag med gresk inspirasjon. Marinerte kyllinglår, grønnsaker, oliven og feta stekes sammen i en ildfast form eller langpanne. Her får du masse gode smaker sammen i én og samme form!
Husk at hver enkelt stekeovn er forskjellig. Hvis kyllinglårene ikke blir gylne nok, kan du heve risten langpannen står på høyere i ovnen eller sette på grillfunksjon de siste minuttene.
Kyllingform i ovn er en lettvint middag med gresk inspirasjon. Marinerte kyllinglår, grønnsaker, oliven og feta stekes sammen i en ildfast form eller langpanne. Her får du masse gode smaker sammen i én og samme form!
Husk at hver enkelt stekeovn er forskjellig. Hvis kyllinglårene ikke blir gylne nok, kan du heve risten langpannen står på høyere i ovnen eller sette på grillfunksjon de siste minuttene.
Ingredienser
Marinade
- 1 dl olivenolje
- 1 stk sitron, saften
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ts oregano, tørket
- 1 ts timian, tørket
- 1 ts dijonsennep
- 1 ts salt
- 0.5 ts sort pepper
- 800 g kyllinglårfilet
- 1 stk squash, stor, i skiver
- 2 stk gul paprika, i biter
- 1 stk rødløk, i skiver
- 500 g cherrytomater
- 25 - 30 stykker sorte oliven
- 200 g fetaost
- 2 ss persille, fersk, finhakket
Slik gjør du:
Marinade
- 1 dl olivenolje
- 1 stk sitron, saften
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ts oregano, tørket
- 1 ts timian, tørket
- 1 ts dijonsennep
- 1 ts salt
- 0.5 ts sort pepper
- 800 g kyllinglårfilet
- 1 stk squash, stor, i skiver
- 2 stk gul paprika, i biter
- 1 stk rødløk, i skiver
- 500 g cherrytomater
- 25 - 30 stykker sorte oliven
- 200 g fetaost
- 2 ss persille, fersk, finhakket
