Kyllingform med feta

45 min
Lagret av 1723 brukere
Kyllinglårfilet, grønnsaker, oliven og feta i ildfast form
Foto: Silje Sandberg
Lagret av 1723 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Marinade

  • 1 dl olivenolje
  • 1 stk sitron, saften
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts oregano, tørket
  • 1 ts timian, tørket
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts sort pepper
  • 800 g kyllinglårfilet
  • 1 stk squash, stor, i skiver
  • 2 stk gul paprika, i biter
  • 1 stk rødløk, i skiver
  • 500 g cherrytomater
  • 25 - 30 stykker sorte oliven
  • 200 g fetaost
  • 2 ss persille, fersk, finhakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Marinade

  • 1 dl olivenolje
  • 1 stk sitron, saften
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts oregano, tørket
  • 1 ts timian, tørket
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts sort pepper
  • 800 g kyllinglårfilet
  • 1 stk squash, stor, i skiver
  • 2 stk gul paprika, i biter
  • 1 stk rødløk, i skiver
  • 500 g cherrytomater
  • 25 - 30 stykker sorte oliven
  • 200 g fetaost
  • 2 ss persille, fersk, finhakket
Forvarm ovnen til 220°C.
Ha olje, sitronsaft, hvitløk, oregano, timian, dijonsennep, salt og pepper i et glass med lokk. Rist godt slik at marinaden blandes godt.
Legg lårfiletene i en bolle og hell over ⅔ av marinaden. Bland godt sammen så all kyllingen er dekket av marinade. Mariner kyllingen i 10 til 15 minutter.
Mens kyllingen marineres, kan du begynne med grønnsakene i formen. Fordel squash, paprika, rødløk og tomater i langpanna og hell over resten av marinaden. Bland godt sammen for å dekke grønnsakene.
Legg kyllinglårene i langpanna sammen med grønnsakene, og stek i 30 minutter.
Ta langpannen ut av ovnen, ha i oliven og fetaost og sett den tilbake i ovnen i ytterligere 10 til 15 minutter, eller til grønnsakene og kyllingen er gjennomstekt.
Server kyllingformen toppet med finhakket bladpersille og tzatziki.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 220°C.
Ha olje, sitronsaft, hvitløk, oregano, timian, dijonsennep, salt og pepper i et glass med lokk. Rist godt slik at marinaden blandes godt.
Legg lårfiletene i en bolle og hell over ⅔ av marinaden. Bland godt sammen så all kyllingen er dekket av marinade. Mariner kyllingen i 10 til 15 minutter.
Mens kyllingen marineres, kan du begynne med grønnsakene i formen. Fordel squash, paprika, rødløk og tomater i langpanna og hell over resten av marinaden. Bland godt sammen for å dekke grønnsakene.
Legg kyllinglårene i langpanna sammen med grønnsakene, og stek i 30 minutter.
Ta langpannen ut av ovnen, ha i oliven og fetaost og sett den tilbake i ovnen i ytterligere 10 til 15 minutter, eller til grønnsakene og kyllingen er gjennomstekt.
Server kyllingformen toppet med finhakket bladpersille og tzatziki.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?