Appelsinkylling

35 min
Lagret av 1945 brukere
Appelsinkylling toppet med sesamfrø og vårløk servert med ris
Foto: Silje Sandberg
Lagret av 1945 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Kylling

  • 800 g kyllingbryst, i biter
  • 4 - 5 ss maisenna
  • 2 stk egg
  • nøytral olje, til steking

Appelsinsaus

  • 2 stk appelsin, ferskspresset juice (2 stk gir cirka 2 desiliter) + skall
  • 1 dl sukker
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts ingefær, revet
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • chiliflak, etter smak
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss vann

Til servering

  • vårløk
  • sesamfrø, ristede
  • ris

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kylling

  • 800 g kyllingbryst, i biter
  • 4 - 5 ss maisenna
  • 2 stk egg
  • nøytral olje, til steking

Appelsinsaus

  • 2 stk appelsin, ferskspresset juice (2 stk gir cirka 2 desiliter) + skall
  • 1 dl sukker
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ts ingefær, revet
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • chiliflak, etter smak
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss vann

Til servering

  • vårløk
  • sesamfrø, ristede
  • ris
Finn frem en liten kjele og bland sammen appelsinjuice, sukker, eddik, soyasaus, ingefær, hvitløk og røde chiliflak til sausen. Kok opp på middels varme.
Visp sammen 1 ss maisenna med 2 ss vann i en kopp til alt er løst opp. (Lager du større porsjon, så er det 1 del maisenna og 2 deler vann.) Hell maisennablandingen i appelsinsausen under omrøring til sausen begynner å tykne. Når sausen har tyknet, setter du den til side og tilsetter appelsinskallet.
Ha maisenna i en brødpose, legg i kyllingbitene og vend rundt på posen slik at bitene blir godt dekket av maisenna. Visp sammen egg i en bolle og vend deretter kyllingbitene i egget.
Varm litt olje i en stekepanne, wokpanne eller jerngryte. Ta kyllingbitene opp av egget og fres dem raskt på alle sider. Bruk høy temperatur, men pass på at det ikke svir seg. Stek litt kylling av gangen, og legg over på kjøkkenpapir.
Skru ned pannen på middels varme, og bland sammen kyllingen og sausen og la alt putre sammen i 2-3 minutter til alt er gjennomstekt.
Server kyllingen toppet med finsnittet vårløk, ristede sesamfrø og kokt ris.
woman cooking

Bon appetit!

Finn frem en liten kjele og bland sammen appelsinjuice, sukker, eddik, soyasaus, ingefær, hvitløk og røde chiliflak til sausen. Kok opp på middels varme.
Visp sammen 1 ss maisenna med 2 ss vann i en kopp til alt er løst opp. (Lager du større porsjon, så er det 1 del maisenna og 2 deler vann.) Hell maisennablandingen i appelsinsausen under omrøring til sausen begynner å tykne. Når sausen har tyknet, setter du den til side og tilsetter appelsinskallet.
Ha maisenna i en brødpose, legg i kyllingbitene og vend rundt på posen slik at bitene blir godt dekket av maisenna. Visp sammen egg i en bolle og vend deretter kyllingbitene i egget.
Varm litt olje i en stekepanne, wokpanne eller jerngryte. Ta kyllingbitene opp av egget og fres dem raskt på alle sider. Bruk høy temperatur, men pass på at det ikke svir seg. Stek litt kylling av gangen, og legg over på kjøkkenpapir.
Skru ned pannen på middels varme, og bland sammen kyllingen og sausen og la alt putre sammen i 2-3 minutter til alt er gjennomstekt.
Server kyllingen toppet med finsnittet vårløk, ristede sesamfrø og kokt ris.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?