Reinsdyrstek med pastinakkpuré, stekt rosenkål, varme pærer og rødvinssaus
En rosastekt reinsdyrstek både enkelt og knallgodt. Brun steken godt i pannen, og la den få «bade» litt i smør før den stekes forsiktig ferdig i ovn.
Tips: Pastinakk kan byttes ut med sellerirot. Stekt sopp er alltid godt til vilt. Ønsker du en kremet saus kan du tilsette 1 dl fløte i sausen.
Som potettilbehør passer det godt med kokte, stekte eller fløtegratinerte.
En rosastekt reinsdyrstek både enkelt og knallgodt. Brun steken godt i pannen, og la den få «bade» litt i smør før den stekes forsiktig ferdig i ovn.
Tips: Pastinakk kan byttes ut med sellerirot. Stekt sopp er alltid godt til vilt. Ønsker du en kremet saus kan du tilsette 1 dl fløte i sausen.
Som potettilbehør passer det godt med kokte, stekte eller fløtegratinerte.
Ingredienser
- 800 g flatbiff, av reinsdyr eller annet vilt
- 1 ts einebær, knust
- timian, frisk
- 300 g rosenkål
- 2 stk pære, små
- 1 ts honning, flytende
- rørte tyttebær
- salt og kvernet pepper
- olje, og smør til steking
Saus
- 1 stk sjalottløk, finhakket
- 2 dl rødvin
- 3 dl viltkraft, innkokt, evt. oksekraft
- 2 ts dijonsennep
- 1.5 ss ripsgelé
- 3 ss smør
- salt og kvernet pepper
Pastinakkpuré
- 600 g pastinakk
- 1 dl fløte, evt. matfløte eller crème fraîche
- 4 ss smør
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
- 800 g flatbiff, av reinsdyr eller annet vilt
- 1 ts einebær, knust
- timian, frisk
- 300 g rosenkål
- 2 stk pære, små
- 1 ts honning, flytende
- rørte tyttebær
- salt og kvernet pepper
- olje, og smør til steking
Saus
- 1 stk sjalottløk, finhakket
- 2 dl rødvin
- 3 dl viltkraft, innkokt, evt. oksekraft
- 2 ts dijonsennep
- 1.5 ss ripsgelé
- 3 ss smør
- salt og kvernet pepper
Pastinakkpuré
- 600 g pastinakk
- 1 dl fløte, evt. matfløte eller crème fraîche
- 4 ss smør
- salt og kvernet pepper
