Kjøttboller i fløtesaus med potetstappe
Det finnes noen gjengangere på hermetikkfronten som svært mange har lagt sin elsk på. Mat på boks som har funnet veien til de tusen hjem, hytter og studentboliger. Rimelig sikringskost i skuffer og skap. Og bare man nevner joikakaker virker det som om «alle» har en historie og gode minner rund denne retten. Så la oss lage (omtrent) den samme fra bunnen av, som en aldri så liten «hyllest» til den gamle traveren som har gledet så mange i en årrekke.
Tips:
Som ekstra grønnsaker passer det godt med brokkoli og rosenkål.
Det finnes noen gjengangere på hermetikkfronten som svært mange har lagt sin elsk på. Mat på boks som har funnet veien til de tusen hjem, hytter og studentboliger. Rimelig sikringskost i skuffer og skap. Og bare man nevner joikakaker virker det som om «alle» har en historie og gode minner rund denne retten. Så la oss lage (omtrent) den samme fra bunnen av, som en aldri så liten «hyllest» til den gamle traveren som har gledet så mange i en årrekke.
Tips:
Som ekstra grønnsaker passer det godt med brokkoli og rosenkål.
- 400 g kjøttdeig, av viltkjøtt
- 200 g kjøttdeig av svin
- 1 dl loffsmuler
- 1 stk egg
- 0.5 stk løk, finhakket
- 1 ts salt
- 0.5 ts revet muskatnøtt
- 0.75 ts allehånde, malt
- 1 ts malt ingefær
- 0.75 ts pepper, kvernet
Til steking
- olje, eller smør
Til servering
- persillekvister
- rørte tyttebær
Saus
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 6 dl viltkraft
- 3 dl matfløte
- 80 g brunost
- 1 ss ripsgelé, eller rognebærgelé
- salt og kvernet pepper
Potetstappe
- 800 g poteter, melne
- 2 dl melk, eller fløte
- 50 g smør
- salt
- 400 g kjøttdeig, av viltkjøtt
- 200 g kjøttdeig av svin
- 1 dl loffsmuler
- 1 stk egg
- 0.5 stk løk, finhakket
- 1 ts salt
- 0.5 ts revet muskatnøtt
- 0.75 ts allehånde, malt
- 1 ts malt ingefær
- 0.75 ts pepper, kvernet
Til steking
- olje, eller smør
Til servering
- persillekvister
- rørte tyttebær
Saus
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 6 dl viltkraft
- 3 dl matfløte
- 80 g brunost
- 1 ss ripsgelé, eller rognebærgelé
- salt og kvernet pepper
Potetstappe
- 800 g poteter, melne
- 2 dl melk, eller fløte
- 50 g smør
- salt
