Reinsdyrfilet med plommer, poteter, pastinakkrem og rødvinssaus
Det deilige reinsdyrkjøttet får her selskap av plommer i en deilig rødvinssaus, en silkemyk pastinakkrem og Anna-poteter.
Tips:
- Stek gjerne potetene nesten ferdig (ca. 30 minutter) og la dem hvile på benken mens du steker kjøttet. Stek dem helt ferdig mens kjøttet hviler.
- Har du ikke muffinsbrett eller porsjonsformer kan du legge potetene i taksteinsmønster i en stor ildfast form, ca. 22 x 22 cm, og legge til noen minutter ekstra steketid.
Oppskrift og foto av: Trine Sandberg / Trinesmatblogg.no
Det deilige reinsdyrkjøttet får her selskap av plommer i en deilig rødvinssaus, en silkemyk pastinakkrem og Anna-poteter.
Tips:
- Stek gjerne potetene nesten ferdig (ca. 30 minutter) og la dem hvile på benken mens du steker kjøttet. Stek dem helt ferdig mens kjøttet hviler.
- Har du ikke muffinsbrett eller porsjonsformer kan du legge potetene i taksteinsmønster i en stor ildfast form, ca. 22 x 22 cm, og legge til noen minutter ekstra steketid.
Oppskrift og foto av: Trine Sandberg / Trinesmatblogg.no
Ingredienser
- 700 g reinsdyr, ytrefilet
- salt og kvernet pepper
- olje, til steking
- smør, til steking
Plommer og rødvinssaus
- 4 stykker plommer, røde
- 2 ss sukker
- 2 ss bringebæreddik
- 1 stk stjerneanis
- 1 stk kanelstang
- 2 dl rødvin
- 2 dl viltfond, utblandet, eller viltkraft
- 1 ss smør
- salt og kvernet pepper
- maisenna, evt. til jevning
Anna-poteter
- 800 g poteter, store, i tynne skiver
- 50 g smør, smeltet
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 0.5 ts maldonsalt
- timian, frisk og finhakket
Pastinakkkrem og fritert pastinakk
- 400 g pastinakk
- 1 ss smør
- 2 ss kremfløte
- salt og kvernet pepper
- solsikkeolje
Slik gjør du:
- 700 g reinsdyr, ytrefilet
- salt og kvernet pepper
- olje, til steking
- smør, til steking
Plommer og rødvinssaus
- 4 stykker plommer, røde
- 2 ss sukker
- 2 ss bringebæreddik
- 1 stk stjerneanis
- 1 stk kanelstang
- 2 dl rødvin
- 2 dl viltfond, utblandet, eller viltkraft
- 1 ss smør
- salt og kvernet pepper
- maisenna, evt. til jevning
Anna-poteter
- 800 g poteter, store, i tynne skiver
- 50 g smør, smeltet
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 0.5 ts maldonsalt
- timian, frisk og finhakket
Pastinakkkrem og fritert pastinakk
- 400 g pastinakk
- 1 ss smør
- 2 ss kremfløte
- salt og kvernet pepper
- solsikkeolje
Anna-poteter
Plommer og rødvinssaus
Reinsdyrfileten
Pastinakkkrem og fritert pastinakk
Servering
