Hjortefilet med jordskokkpure og peppersaus

1 h
Lagret av 610 brukere
Hjortefilet med jordskokkpure og peppersaus
Lagret av 610 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • allehånde, knust
  • 1 kvast timian
  • salt og kvernet pepper
  • olje
  • smør
  • 2 dl friske urter, gressløk, persille, timian og salvie

Jordskokkpuré

  • 500 g jordskokk
  • 2 ss smør
  • 6 dl melk
  • salt og kvernet pepper

peppersaus

  • 1 stk sjalottløk
  • 2 dl rødvin
  • 2.5 dl oksekraft, eller viltkraft, innkokt
  • 2 ts dijonsennep
  • 1.5 ss ripsgelé
  • 2 ss smør
  • 1 ts kvernet pepper, sort og hvit
  • salt

Til servering

  • steinsopp, eller annen skogsopp, smørstekt
  • eple, i båter, stekt i litt smør og honning
  • rosenkål, smørstekt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g ytrefilet av hjort
  • allehånde, knust
  • 1 kvast timian
  • salt og kvernet pepper
  • olje
  • smør
  • 2 dl friske urter, gressløk, persille, timian og salvie

Jordskokkpuré

  • 500 g jordskokk
  • 2 ss smør
  • 6 dl melk
  • salt og kvernet pepper

peppersaus

  • 1 stk sjalottløk
  • 2 dl rødvin
  • 2.5 dl oksekraft, eller viltkraft, innkokt
  • 2 ts dijonsennep
  • 1.5 ss ripsgelé
  • 2 ss smør
  • 1 ts kvernet pepper, sort og hvit
  • salt

Til servering

  • steinsopp, eller annen skogsopp, smørstekt
  • eple, i båter, stekt i litt smør og honning
  • rosenkål, smørstekt
Lag jordskokkpuréen: Hell melken i en kasserolle. Skrell og skyll jordskokkene. Skjær dem i jevne biter og legg bitene straks over i melken for å unngå misfarging. Kok opp, og la det koke til det meste av væsken har fordampet og jordskokken er helt mør. (Bruk litt bakepapir som «lokk».) Kjør det hele til en jevn puré i en hurtigmikser. Visp inn smøret og smak til med salt og pepper.
Lag peppersausen: Ha rødvin og sjalottløk i en kasserolle og kok inn til 1/3 mengde. Tilsett kraft og la det koke inn til halv mengde. Visp inn kaldt smør i terninger, sennep og ripsgele. Smak sausen til med salt og tilsett knust pepper.
Krydre hjortefileten med salt, kvernet pepper og gjerne litt allehånde. Brun kjøttet i en mellomstor stekepanne med olje, smør og noen kvaster timian. Kjøttet skal få en fin og gyllenbrun stekeskorpe på alle sider.
Ta kjøttet ut av pannen, slå over stekefettet og stek kjøttet videre i ovn ved 180 grader i 8 - 10 minutter (kjernetemperatur 56-57 grader). La kjøttet hvile i 10 minutter. Dryss de hkkede urtene ut på en liten tallerken og rull kjøttet i urtene.
Skjær kjøttet i jevne biter og dander med jordskokkpure, stekt sopp, eple og kål. Drypp over litt saus og server resten av sausen ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Lag jordskokkpuréen: Hell melken i en kasserolle. Skrell og skyll jordskokkene. Skjær dem i jevne biter og legg bitene straks over i melken for å unngå misfarging. Kok opp, og la det koke til det meste av væsken har fordampet og jordskokken er helt mør. (Bruk litt bakepapir som «lokk».) Kjør det hele til en jevn puré i en hurtigmikser. Visp inn smøret og smak til med salt og pepper.
Lag peppersausen: Ha rødvin og sjalottløk i en kasserolle og kok inn til 1/3 mengde. Tilsett kraft og la det koke inn til halv mengde. Visp inn kaldt smør i terninger, sennep og ripsgele. Smak sausen til med salt og tilsett knust pepper.
Krydre hjortefileten med salt, kvernet pepper og gjerne litt allehånde. Brun kjøttet i en mellomstor stekepanne med olje, smør og noen kvaster timian. Kjøttet skal få en fin og gyllenbrun stekeskorpe på alle sider.
Ta kjøttet ut av pannen, slå over stekefettet og stek kjøttet videre i ovn ved 180 grader i 8 - 10 minutter (kjernetemperatur 56-57 grader). La kjøttet hvile i 10 minutter. Dryss de hkkede urtene ut på en liten tallerken og rull kjøttet i urtene.
Skjær kjøttet i jevne biter og dander med jordskokkpure, stekt sopp, eple og kål. Drypp over litt saus og server resten av sausen ved siden av.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?