Reinsdyrstek i gryte er skikkelig deilig høstmat. Steken får selskap av en fløtesaus med kantareller, løk, hvitløk og timian. Server den med nykokte poteter, bjørnebær og smørstekt løk. Skikkelig deilig viltmat.
Reinsdyrstek i gryte er skikkelig deilig høstmat. Steken får selskap av en fløtesaus med kantareller, løk, hvitløk og timian. Server den med nykokte poteter, bjørnebær og smørstekt løk. Skikkelig deilig viltmat.
Fjern eventuelle hinner på flatbiffen forsiktig med en skarp kniv. Gni kjøttet godt inn med salt, kvernet pepper og litt knust einerbær. Skjær løken i tynne skiver og knus hvitløkfeddene.
Varm en passende gryte og brun steken over middels høy varme i godt med smør. Tilsett løk (men spar litt av løken til senere), hvitløk og timian. Fortsett å brune steken på alle sider og tilsett etter hvert også soppen. Det skal frese godt i gryten, men smøret må ikke bli brent. Vend ofte på grønnsakene, løken skal bli gyllen og karamellisert.
Løft kjøttet opp av gryten og hell i kraften. La det få et skikkelig oppkok (og skrap løst alt som ev har festet seg i bunnen). Tilsett fløte og sirup og la det få et nytt oppkok. Legg kjøttet tilbake i gryten, skru ned varmen slik at det kun syder/putrer forsiktig i gryten og legg på lokk.
La kjøttet ligge sånn i 15 minutter, snu kjøttet, la lokket ligge litt løst på og stek videre i 15 minutter.
Løft ut kjøttet og la det hvile i 15 minutter under et løst folielokk. (Det er viktig at det ikke koker i gryten, da kan fort kjøttet bli overkokt/overstekt. Bruk gjerne et steketermometer og løft ut steken når kjernetemperaturen er på 56 grader, husk at temperaturen vil stige ytterligere 2 grader under hviletiden).
Kok potetene i godt saltet vann i omtrent 20 minutter.
Juster smaken på sausen med salt og pepper hvis nødvendig. Bland potetene i sausen og dryss over hakket persille. Fres resten av løken i en liten kasserolle med en liten klatt smør. Tilsett bjørnebærene når løken er myk og varm bærene forsiktig.
Skjær steken i tynne skiver og server fløtesausen ved siden av toppet med varme bjørnebær.
Bon appetit!
Fjern eventuelle hinner på flatbiffen forsiktig med en skarp kniv. Gni kjøttet godt inn med salt, kvernet pepper og litt knust einerbær. Skjær løken i tynne skiver og knus hvitløkfeddene.
Varm en passende gryte og brun steken over middels høy varme i godt med smør. Tilsett løk (men spar litt av løken til senere), hvitløk og timian. Fortsett å brune steken på alle sider og tilsett etter hvert også soppen. Det skal frese godt i gryten, men smøret må ikke bli brent. Vend ofte på grønnsakene, løken skal bli gyllen og karamellisert.
Løft kjøttet opp av gryten og hell i kraften. La det få et skikkelig oppkok (og skrap løst alt som ev har festet seg i bunnen). Tilsett fløte og sirup og la det få et nytt oppkok. Legg kjøttet tilbake i gryten, skru ned varmen slik at det kun syder/putrer forsiktig i gryten og legg på lokk.
La kjøttet ligge sånn i 15 minutter, snu kjøttet, la lokket ligge litt løst på og stek videre i 15 minutter.
Løft ut kjøttet og la det hvile i 15 minutter under et løst folielokk. (Det er viktig at det ikke koker i gryten, da kan fort kjøttet bli overkokt/overstekt. Bruk gjerne et steketermometer og løft ut steken når kjernetemperaturen er på 56 grader, husk at temperaturen vil stige ytterligere 2 grader under hviletiden).
Kok potetene i godt saltet vann i omtrent 20 minutter.
Juster smaken på sausen med salt og pepper hvis nødvendig. Bland potetene i sausen og dryss over hakket persille. Fres resten av løken i en liten kasserolle med en liten klatt smør. Tilsett bjørnebærene når løken er myk og varm bærene forsiktig.
Skjær steken i tynne skiver og server fløtesausen ved siden av toppet med varme bjørnebær.