Gravet hjortekjøtt og tyttebærrømme med brunost

45 min
Lagret av 176 brukere
Gravet hjortekjøtt og tyttebærrømme med brunost
Lagret av 176 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g ytrefilet av hjort
  • 50 g sukker
  • 40 g salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0.5 ts einerbær, knuste
  • 2 ss konjakk
  • 1 beger rømme
  • 1 dl hasselnøtter
  • lefse
  • flatbrød

Rørte tyttebær

  • 1 dl tyttebær
  • 2 ss sukker
  • 0.5 dl brunost

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g ytrefilet av hjort
  • 50 g sukker
  • 40 g salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0.5 ts einerbær, knuste
  • 2 ss konjakk
  • 1 beger rømme
  • 1 dl hasselnøtter
  • lefse
  • flatbrød

Rørte tyttebær

  • 1 dl tyttebær
  • 2 ss sukker
  • 0.5 dl brunost
Rist salt, sukker, pepper og einebær sammen i en brødpose. Legg i kjøttstykket og «masser» kjøttet med krydderblandingen. Tilsett akevitt eller konjakk hvis ønskelig, press mest mulig luft ut av posen og knyt den godt igjen.
La kjøttet ligge to døgn i kjøleskapet til graving. Vend på posen med jevne mellomrom.
Skjær det gravede kjøttet i tynne skiver ved servering.
Rør tyttebærene med sukker og vend sammen rømme, tyttebær og revet brunost. Dryss nøtter over kjøttet og server.
woman cooking

Bon appetit!

Rist salt, sukker, pepper og einebær sammen i en brødpose. Legg i kjøttstykket og «masser» kjøttet med krydderblandingen. Tilsett akevitt eller konjakk hvis ønskelig, press mest mulig luft ut av posen og knyt den godt igjen.
La kjøttet ligge to døgn i kjøleskapet til graving. Vend på posen med jevne mellomrom.
Skjær det gravede kjøttet i tynne skiver ved servering.
Rør tyttebærene med sukker og vend sammen rømme, tyttebær og revet brunost. Dryss nøtter over kjøttet og server.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?