Gravet hjortekjøtt og tyttebærrømme med brunost
Gravet hjortekjøtt med konjakk og einerbær kan fort bli din nye favorittviltrett. Server den med tyttebær rørt med geitost og hakkede hasselnøtter.
Tips 1: Hjortekjøtt kan erstattes med reinsdyr eller elg. Bruk de møreste stykningsdelene.
Tips 2: Konjakk kan byttes ut med akevitt, faun, gin eller whisky. Eller prøv en kombinasjon av konjakk og portvin.
Gravet hjortekjøtt med konjakk og einerbær kan fort bli din nye favorittviltrett. Server den med tyttebær rørt med geitost og hakkede hasselnøtter.
Tips 1: Hjortekjøtt kan erstattes med reinsdyr eller elg. Bruk de møreste stykningsdelene.
Tips 2: Konjakk kan byttes ut med akevitt, faun, gin eller whisky. Eller prøv en kombinasjon av konjakk og portvin.
Ingredienser
- 500 g ytrefilet av hjort
- 50 g sukker
- 40 g salt
- 1 ts kvernet pepper
- 0.5 ts einerbær, knuste
- 2 ss konjakk
- 1 beger rømme
- 1 dl hasselnøtter
- lefse
- flatbrød
Rørte tyttebær
- 1 dl tyttebær
- 2 ss sukker
- 0.5 dl brunost
Slik gjør du:
- 500 g ytrefilet av hjort
- 50 g sukker
- 40 g salt
- 1 ts kvernet pepper
- 0.5 ts einerbær, knuste
- 2 ss konjakk
- 1 beger rømme
- 1 dl hasselnøtter
- lefse
- flatbrød
Rørte tyttebær
- 1 dl tyttebær
- 2 ss sukker
- 0.5 dl brunost
