Skjær av lår og ryggbenet på duene. Lårene kan stekes men jeg foretrekker å «sylte» dem i andefett.
Stek brystene på skroget, i smør og olje sammen med de hele hvitløksfeddene. La også ryggbeina være med i pannen. Bryststykkene skal være gyllenbrune etter 5-10 minutter. Ta dem deretter ut av kasserollen og sett dem over på et stekebrett og etterstek i ovn ved 180 grader i 10 minutter. I mellomtiden, hell fettet ut av kasserollen og kok ut med vann.
Skjær ut duebrystene fra skroget, hakk skroget i biter og legg bitene i pannen sammen med anis. Kok kraften i 15 - 20 minutter, sil av og press sjyen og hvitløksfeddene gjennom silen. Kok inn denne sjyen, tilsett soyasaus og evt kjøttsaft fra brystene, smak til med salt og pepper.
Brun resten av smøret nøttebrunt og slå det over i sjyen. Skjær bacon i små biter og rens løken. Fres løk og bacon i smør, tilsett ertene og en dæsj vann. Varm blandingen godt og smak til med salt og pepper.
Anrett og server med gode poteter, gjerne bakt i buljong og smør, evt. pastinakk eller jordskokkpuré.
Bon appetit!
Skjær av lår og ryggbenet på duene. Lårene kan stekes men jeg foretrekker å «sylte» dem i andefett.
Stek brystene på skroget, i smør og olje sammen med de hele hvitløksfeddene. La også ryggbeina være med i pannen. Bryststykkene skal være gyllenbrune etter 5-10 minutter. Ta dem deretter ut av kasserollen og sett dem over på et stekebrett og etterstek i ovn ved 180 grader i 10 minutter. I mellomtiden, hell fettet ut av kasserollen og kok ut med vann.
Skjær ut duebrystene fra skroget, hakk skroget i biter og legg bitene i pannen sammen med anis. Kok kraften i 15 - 20 minutter, sil av og press sjyen og hvitløksfeddene gjennom silen. Kok inn denne sjyen, tilsett soyasaus og evt kjøttsaft fra brystene, smak til med salt og pepper.
Brun resten av smøret nøttebrunt og slå det over i sjyen. Skjær bacon i små biter og rens løken. Fres løk og bacon i smør, tilsett ertene og en dæsj vann. Varm blandingen godt og smak til med salt og pepper.
Anrett og server med gode poteter, gjerne bakt i buljong og smør, evt. pastinakk eller jordskokkpuré.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto