Til hovedinnhold

Due med hvitløk- og anissjy

45 min

En deilig og høyt elsket tradisjon i vårt hjem er den store duemiddagen på lillejulaften.

Lagret av 13 brukere
Due med hvitløk- og anissjy

En deilig og høyt elsket tradisjon i vårt hjem er den store duemiddagen på lillejulaften.

Lagret av 13 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 4 stk due, store, franske eller norske
  • 400 g erter, selskapserter
  • 50 g bacon
  • 12 stk løk, små delikatesseløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 stk stjerneanis
  • 100 g smør
  • 1 ss søt soyasaus
  • olje, til steking
  • salt
  • pepper, kvernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk due, store, franske eller norske
  • 400 g erter, selskapserter
  • 50 g bacon
  • 12 stk løk, små delikatesseløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 stk stjerneanis
  • 100 g smør
  • 1 ss søt soyasaus
  • olje, til steking
  • salt
  • pepper, kvernet
Skjær av lår og ryggbenet på duene. Lårene kan stekes men jeg foretrekker å «sylte» dem i andefett.
Stek brystene på skroget, i smør og olje sammen med de hele hvitløksfeddene. La også ryggbeina være med i pannen. Bryststykkene skal være gyllenbrune etter 5-10 minutter. Ta dem deretter ut av kasserollen og sett dem over på et stekebrett og etterstek i ovn ved 180 grader i 10 minutter. I mellomtiden, hell fettet ut av kasserollen og kok ut med vann.
Skjær ut duebrystene fra skroget, hakk skroget i biter og legg bitene i pannen sammen med anis. Kok kraften i 15 - 20 minutter, sil av og press sjyen og hvitløksfeddene gjennom silen. Kok inn denne sjyen, tilsett soyasaus og evt kjøttsaft fra brystene, smak til med salt og pepper.
Brun resten av smøret nøttebrunt og slå det over i sjyen.
Skjær bacon i små biter og rens løken. Fres løk og bacon i smør, tilsett ertene og en dæsj vann. Varm blandingen godt og smak til med salt og pepper.
Anrett og server med gode poteter, gjerne bakt i buljong og smør, evt. pastinakk eller jordskokkpuré.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær av lår og ryggbenet på duene. Lårene kan stekes men jeg foretrekker å «sylte» dem i andefett.
Stek brystene på skroget, i smør og olje sammen med de hele hvitløksfeddene. La også ryggbeina være med i pannen. Bryststykkene skal være gyllenbrune etter 5-10 minutter. Ta dem deretter ut av kasserollen og sett dem over på et stekebrett og etterstek i ovn ved 180 grader i 10 minutter. I mellomtiden, hell fettet ut av kasserollen og kok ut med vann.
Skjær ut duebrystene fra skroget, hakk skroget i biter og legg bitene i pannen sammen med anis. Kok kraften i 15 - 20 minutter, sil av og press sjyen og hvitløksfeddene gjennom silen. Kok inn denne sjyen, tilsett soyasaus og evt kjøttsaft fra brystene, smak til med salt og pepper.
Brun resten av smøret nøttebrunt og slå det over i sjyen.
Skjær bacon i små biter og rens løken. Fres løk og bacon i smør, tilsett ertene og en dæsj vann. Varm blandingen godt og smak til med salt og pepper.
Anrett og server med gode poteter, gjerne bakt i buljong og smør, evt. pastinakk eller jordskokkpuré.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?