Hjortefilet er luksusmat, derfor er viktig å behandle denne edle råvaren med omtanke. Den fruktige rødvinssausen fyrer opp ditt perfekt tilberedte helgemåltid.
Hjortefilet er luksusmat, derfor er viktig å behandle denne edle råvaren med omtanke. Den fruktige rødvinssausen fyrer opp ditt perfekt tilberedte helgemåltid.
Brett den tynneste delen av fileten over, slik at du får en filet med mest mulig lik tykkelse. Bind sammen med bomullstråd. Krydre med salt og pepper og brun fileten godt på alle sider i olje. Tilsett smør og timian. Legg kjøttet over i ovnspanne, tøm over fettet og etterstek fileten i ovnen på 125 grader til kjernetemperaturen er 55-60 grader. Dekk fileten og la den hvile i 10 minutter.
Finhakk sjalottløken og ha den i en kasserolle sammen med rødvin. Kok inn til cirka en halv desiliter. Tilsett viltkraft og kok inn til halv mengde. Visp inn smør og smak til med ripsgelé, salt og pepper. Sil sausen om du ønsker en helt glatt saus. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt. Sausen kan jevnes med Maizena utrørt i vann om du ønsker en tykkere saus.
Rens potetene og del dem opp i tynne skiver. Kok opp melk og fløte i en kjele, legg i potetskivene og finhakket hvitløk. Rør rundt, slik at de ikke brenner seg fast i bunnen av kjelen. La potetene kokes lett møre i fløtemelken før halvparten av osten røres inn. Tøm potetene over i ildfast ovnsform, dryss over resten av osten. Gratiner potetene i ovnen på 180 grader i ca. 20-30 minutter til osten er gyllen. Skrell aspargesstilkene, smørdamp møre i vann tilsatt litt smør.
Bon appetit!
Brett den tynneste delen av fileten over, slik at du får en filet med mest mulig lik tykkelse. Bind sammen med bomullstråd. Krydre med salt og pepper og brun fileten godt på alle sider i olje. Tilsett smør og timian. Legg kjøttet over i ovnspanne, tøm over fettet og etterstek fileten i ovnen på 125 grader til kjernetemperaturen er 55-60 grader. Dekk fileten og la den hvile i 10 minutter.
Finhakk sjalottløken og ha den i en kasserolle sammen med rødvin. Kok inn til cirka en halv desiliter. Tilsett viltkraft og kok inn til halv mengde. Visp inn smør og smak til med ripsgelé, salt og pepper. Sil sausen om du ønsker en helt glatt saus. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt. Sausen kan jevnes med Maizena utrørt i vann om du ønsker en tykkere saus.
Rens potetene og del dem opp i tynne skiver. Kok opp melk og fløte i en kjele, legg i potetskivene og finhakket hvitløk. Rør rundt, slik at de ikke brenner seg fast i bunnen av kjelen. La potetene kokes lett møre i fløtemelken før halvparten av osten røres inn. Tøm potetene over i ildfast ovnsform, dryss over resten av osten. Gratiner potetene i ovnen på 180 grader i ca. 20-30 minutter til osten er gyllen. Skrell aspargesstilkene, smørdamp møre i vann tilsatt litt smør.