Til hovedinnhold

Reinsdyrbiff med kantarellsaus

1 h

Denne oppskriften er fra kokeboken "Kjøtt og Vin" som Trond Moi og Toralf Bølgen ga ut i 2008.
Kilde: Trond Moi og Toralf Bølgen. Foto: Mats Widen

Lagret av 62 brukere
Reinsdyrbiff med kantarellsaus

Denne oppskriften er fra kokeboken "Kjøtt og Vin" som Trond Moi og Toralf Bølgen ga ut i 2008.
Kilde: Trond Moi og Toralf Bølgen. Foto: Mats Widen

Lagret av 62 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 700 g reinsdyr, filet
  • 300 g kantarell
  • smør
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 sjalottløk
  • 1 dl rødvin
  • 2 dl kjøttkraft
  • 3 dl fløte
  • 1 bunt bladpersille
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 700 g reinsdyr, filet
  • 300 g kantarell
  • smør
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 sjalottløk
  • 1 dl rødvin
  • 2 dl kjøttkraft
  • 3 dl fløte
  • 1 bunt bladpersille
  • salt og kvernet pepper
1. Krydre fileten med salt og pepper. Brun den i 2 minutter på hver side i smør i ei panne.
2. Steik videre i ovn i 6 minutter på 200 grader.
Ta den ut og la den hvile i 5 minutter.
3. Riv kantarellene i strimler og brun dem i smør i ei panne. Det tar 3-4 minutter.
Dersom du bruker tørket sopp, må den bløtes opp i ca. 2 dl vann i 10 minutter før du steiker den. (30 g tørkede kantareller tilsvarer 300 g ferske kantareller.) Ikke kast bløtevannet - det inneholder mye god smak, og kan tilsettes under punkt 5.
4. Finhakk hvitløk og sjalottløk, og la det surre med i panna i 1 minutt etter at soppen har begynt å få brunfarge.
5. Tilsett rødvin, og fløte. Kok inn til det tykner.
6. Smak til med salt og pepper, og vend inn bladpersille.
7. Anrett soppsausen på tallerkener med kjøttskiver over, og server med små nypoteter.
VINFORSLAG:
Det beste fra skog og vidde fortjener også det beste fra vinmarkene. I dette tilfellet må vi gå for en rik og moden rødvin fra øverste hylle, og gjerne en godt lagret utgave.
Dersom du har en 7-8 år gammel barolo på lur, er dette definitivt anledningen til å åpne den. '
woman cooking

Bon appetit!

1. Krydre fileten med salt og pepper. Brun den i 2 minutter på hver side i smør i ei panne.
2. Steik videre i ovn i 6 minutter på 200 grader.
Ta den ut og la den hvile i 5 minutter.
3. Riv kantarellene i strimler og brun dem i smør i ei panne. Det tar 3-4 minutter.
Dersom du bruker tørket sopp, må den bløtes opp i ca. 2 dl vann i 10 minutter før du steiker den. (30 g tørkede kantareller tilsvarer 300 g ferske kantareller.) Ikke kast bløtevannet - det inneholder mye god smak, og kan tilsettes under punkt 5.
4. Finhakk hvitløk og sjalottløk, og la det surre med i panna i 1 minutt etter at soppen har begynt å få brunfarge.
5. Tilsett rødvin, og fløte. Kok inn til det tykner.
6. Smak til med salt og pepper, og vend inn bladpersille.
7. Anrett soppsausen på tallerkener med kjøttskiver over, og server med små nypoteter.
VINFORSLAG:
Det beste fra skog og vidde fortjener også det beste fra vinmarkene. I dette tilfellet må vi gå for en rik og moden rødvin fra øverste hylle, og gjerne en godt lagret utgave.
Dersom du har en 7-8 år gammel barolo på lur, er dette definitivt anledningen til å åpne den. '
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?