Reinsdyrfilet
60 min
Lekker reinsdyrfilet med fantastisk tilbehør er nydelig mat når du venter gjester. Her er det tilbehør for alle smaker: Potetmos på mandelpoteter, gulrotpuré, rødløkskompott, soppsaus og rørte tyttebær.
299 har lagret denne
Lekker reinsdyrfilet med fantastisk tilbehør er nydelig mat når du venter gjester. Her er det tilbehør for alle smaker: Potetmos på mandelpoteter, gulrotpuré, rødløkskompott, soppsaus og rørte tyttebær.
299 har lagret denne
8
porsjoner
- 600 g reinsdyr, filet
- salt og kvernet pepper
- timian
- 1 ss smør
- 1 ss olje
Rødløkskompott
- 200 g rødløk
- 50 g sukker
- 4 ss balsamicoeddik
Soppsaus
- 200 g sopp
- 2 dl fløte
- 1 ss timian
- 0.5 grønnsaksbuljong, terning
Gulrotpuré
- 200 g gulrot
- 0.7 dl fløte
- salt og kvernet pepper
- muskatnøtt, malt
Tyttebær
- 40 g tyttebær
- 30 g sukker
Mandelpotetmos
- 300 g mandelpotet
- 50 g smør
- 1 dl fløte
Unngå at skjermen går i dvale
- 600 g reinsdyr, filet
- salt og kvernet pepper
- timian
- 1 ss smør
- 1 ss olje
Rødløkskompott
- 200 g rødløk
- 50 g sukker
- 4 ss balsamicoeddik
Soppsaus
- 200 g sopp
- 2 dl fløte
- 1 ss timian
- 0.5 grønnsaksbuljong, terning
Gulrotpuré
- 200 g gulrot
- 0.7 dl fløte
- salt og kvernet pepper
- muskatnøtt, malt
Tyttebær
- 40 g tyttebær
- 30 g sukker
Mandelpotetmos
- 300 g mandelpotet
- 50 g smør
- 1 dl fløte
La filetene ligge på benken i 30 minutter før du steker dem.
Krydres med salt og pepper.
Brunes fort i glovarm panne med olje og smør. Ha på finhakket frisk timian (1/5 potte) og stek i ovn på 100 grader i ½ time.
Sett opp ovnsdøren og la temperaturen i ovnen falle til 65 grader. Still temperaturen inn på 65 og lukk døra.
Kjøttet kan her stå og hvile til dere skal spise.
Bør ligge minst 30 minutter etter at steketiden er over, for å få den beste kvaliteten.
Rødløkskompott
Skrell løk og kutt den i båter.
Surres i gryte med smør.
Tilsett sukker og balsamico, la den småkoke under lokk i 20 minutter.
Smakes til med salt og pepper.
Soppsaus
Riv soppen og stek den i stekepannen som du allerede har brukt til og steke kjøttet i, da får du også med stekesmaken fra kjøttet.
Hell i fløten og den finhakkede timianen og kok den til det hele begynner å tykne.
Ha i buljong og smak til med salt og pepper.
Gulrotpuré
Skrell og kok gulrøttene møre.
Ha av vannet og kjør det hele sammen med en stavmikser.
Ha i fløten og smak til med salt, pepper og bitte litt muskatnøtt
Tyttebær
Ha tyttebærene og sukkeret i en bolle og knus dem med en gaffel.
Om du vil ha det som saus, kan du kjøre dem i hurtigmikseren.
Mandelpotetmos
Skrell og kok potetene møre.
Hell av vannet og tilsett smør og fløte og knus potetene med en potetknuser.
Smakes til med salt og pepper.

Bon appetit!
La filetene ligge på benken i 30 minutter før du steker dem.
Krydres med salt og pepper.
Brunes fort i glovarm panne med olje og smør. Ha på finhakket frisk timian (1/5 potte) og stek i ovn på 100 grader i ½ time.
Sett opp ovnsdøren og la temperaturen i ovnen falle til 65 grader. Still temperaturen inn på 65 og lukk døra.
Kjøttet kan her stå og hvile til dere skal spise.
Bør ligge minst 30 minutter etter at steketiden er over, for å få den beste kvaliteten.
Rødløkskompott
Skrell løk og kutt den i båter.
Surres i gryte med smør.
Tilsett sukker og balsamico, la den småkoke under lokk i 20 minutter.
Smakes til med salt og pepper.
Soppsaus
Riv soppen og stek den i stekepannen som du allerede har brukt til og steke kjøttet i, da får du også med stekesmaken fra kjøttet.
Hell i fløten og den finhakkede timianen og kok den til det hele begynner å tykne.
Ha i buljong og smak til med salt og pepper.
Gulrotpuré
Skrell og kok gulrøttene møre.
Ha av vannet og kjør det hele sammen med en stavmikser.
Ha i fløten og smak til med salt, pepper og bitte litt muskatnøtt
Tyttebær
Ha tyttebærene og sukkeret i en bolle og knus dem med en gaffel.
Om du vil ha det som saus, kan du kjøre dem i hurtigmikseren.
Mandelpotetmos
Skrell og kok potetene møre.
Hell av vannet og tilsett smør og fløte og knus potetene med en potetknuser.
Smakes til med salt og pepper.